Καμιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους ναυτικούς μας θα γίνει;;

 Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να κρατούν εγκλωβισμένους Έλληνες ναυτικούς!

Παραμένουν σε κίνδυνο Ελληνες ναυτικοί και η κυβέρνηση φροντίζει για τα συμφέροντα των εφοπλιστών.
Παραμένουν εγκλωβισμένοι ναυτικοί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και έξι Ελληνες, στο ελληνικό φορτηγό πλοίο «Maran Astronomer» ΝΠ 12097 της ναυτιλιακής εταιρείας «Maran Dry», με 20μελές πλήρωμα, που έχει αποκλειστεί από τις ουκρανικές αρχές, στο λιμένα Γιούζνε της Οδησσού. Στο συγκεκριμένο πλοίο, εδώ και μέρες, δεν χορηγείται απόπλους λόγω της αναστολής λειτουργίας των ουκρανικών λιμένων, με εντολή του ουκρανικού ναυτικού, εξαιτίας του πολέμου.
Σύμφωνα με σημερινό non paper που εξέδωσε το υπ. Ναυτιλίας, συνολικά στη θαλάσσια περιοχή της βόρειας Μαύρης Θάλασσας (λιμένες, αγκυροβόλια και ύδατα υπό τη Ουκρανίας και Ρωσίας) βρίσκονται 5 πλοία υπό ελληνική σημαία με 39 Έλληνες ναυτικούς ενώ στο νότιο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας βρίσκονται 3 πλοία υπό ελληνική σημαία με 24 Έλληνες ναυτικούς. Τρία πλοία έχουν αποπλεύσει από αγκυροβόλιο ρωσικού λιμένα και πλέουν προς τα Στενά του Βοσπόρου.
Η κυβέρνηση αντί να λάβει μέτρα για τον άμεσο απεγκλωβισμό των ναυτικών, εμπλέκει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενώ το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στη διασφάλιση των συμφερόντων των Ελλήνων εφοπλιστών. Το υπ. Ναυτιλίας αναφέρει και στη νεότερη ανακοίνωσή του πως «παραμένει η κατάταξη των ρωσικών και ουκρανικών υδάτων της Μαύρης και Αζοφικής Θάλασσας στον κατάλογο περιοχών αυξημένων στρατιωτικών, πειρατείας, τρομοκρατίας και συναφών κινδύνων, από τη Μικτή Στρατιωτική Επιτροπή του Lloyd’s Market Association (LMA)», γεγονός που σημαίνει ότι ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις ασφάλισης των πλοίων κατά κινδύνων πολέμου, ώστε να μην χάσουν λεφτά εφοπλιστές και ασφαλιστικές εταιρείες.
Για τον άμεσο απεγκλωβισμό των ναυτεργατών από την εμπόλεμη περιοχή παρέμβαση έχουν κάνει εδώ και μέρες προς την κυβέρνηση τα ναυτεργατικά σωματεία ενώ χθες το ΚΚΕ κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια και η ζωή δεκάδων ναυτεργατών που αποτελούν μέλη πληρωμάτων πλοίων, τα οποία βρίσκονται στη γραμμή του πυρός που έχουν ανάψει οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ουκρανία. 
902.gr
loading...