Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ





Δρ Ευριπίδης Μπίλλης *    

Κύριοι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ

·    Η κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης επιβάλλει την κατανόηση σας για την κατωτέρω ανάλυση που τίθεται υπόψην της λογικής σας.

·    Για το θέμα των καυσίμων που τείνουν να τινάξουν στον αέρα την οικονομία της πατρίδας μας

·    Άρχισε δήθεν ο Κυριάκος να ενδιαφέρεται για μας όσον αφορά τη βενζίνη.

Μέγα ψέμα. Κάνει και θα κάνει  ότι τον διατάξουν οι δεσμοί μας, δηλαδή οι «θεσμοί» του.

·    Παρατηρείται ότι τα μέχρι πρόσφατα  έσοδα του κράτους στηρίχθηκαν στην ληστεία των Ελλήνων από την τερατώδη φορολόγηση των καυσίμων . Και στον  τον ΦΠΑ.  

·    Την δε άμεση φορολογία με τους τερατώδεις φορολογικούς συντελεστές, την έχουν μόνον για τα κορόϊδα που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Ίσως και εσκεμμένα δεν ασχολούνται με την φοροδιαφυγή των άμεσων φόρων που είναι κοινό μυστικό ότι ανθεί

·    Δείτε πχ στον κατωτέρω πίνακα, ότι ενώ το 2008 η τιμή του βαρελιού πετρελαίου ήταν μεγαλύτερη από σήμερα (€127 το βαρέλι σε σχέση με €117 σήμερα) τότε προ  μνημονίων και κατοχής, η τιμή της βενζίνης ήταν €1,2/λίτρο.  Σε σχέση με τη σημερινή  ληστρική κατοχική μνημονιακή τιμή των άνω των €2/λίτρο. 

     

·    Πρώτα υπενθυμίζεται  ότι στόχος της συνεχιζόμενης μνημονιακής κατοχής (κύριε Αλέξιε “επαναστάτη” και κατοχικέ σύντροφε χωρίς εισαγωγικά, του Αδώνιδος)

·    Ήταν και είναι η μέσω χρεωκοπίας δήμευση του κρατικού και ιδιωτικού πλούτου.  

·    Αυτός ως θα εξηγηθεί (η άλλη εξήγηση είναι η βλακεία), είναι και ο λόγος που δεν αντιδρά ως έπρεπε  με βάση τη λογικήστο θέμα των καυσίμων,  η κατοχική μην το ξεχνάμε κυβέρνηση.

·    Συγκεκριμένα και εφ όσον με βάση την τιμή των καυσίμων ως διαμορφώθηκε σήμερα,  ο πολύς κόσμος ελάχιστα καύσιμα αγοράζει, έχουν μειωθεί επικίνδυνα και τα φορολογικά έσοδα της κατοχής από τους φόρους των καυσίμων.

·    Αυτό  σημαίνει ότι λογικά  η κατοχική κυβέρνηση θα έπρεπε με χρυσή τομή, να μειώσει με τέτοιο τρόπο την φορολογία καυσίμων ώστε να έχει τα δυνατόν μεγαλύτερα έσοδα.

·    Επιπλέον  επειδή  η υψηλή τιμή των καυσίμων διαλύει την οικονονομία με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη μείωση των εσόδων του κράτους.

·    Δεχόμενος ότι ο κ. Σταϊκούρας προφανώς τα αντιλαμβάνεται αυτά, προκύπτει το συμπέρασμα ότι δεν του επιτρέπουν τα ανωτέρω λογικά οι κατοχικοί  δεσμοί-θεσμοί.

·    Και ο λόγος που δεν τα επιτρέπουν είναι το ότι στόχος τους είναι η χρεωκοπία του κράτους και ιδιωτών και η  δήμευση του πλούτου τους που θα ακολουθήσει.

·    Τέλος και όσον αφορά την αμεση φορολογία,  δείτε το παλιό συνημμένο,  που εξηγεί  το κέρδος που θα είχε η οικονομία μας  από έναν κοινό για όλους χαμηλό  φορολογικό συντελεστή.  Σε σχέση με τους σήμερα τερατώδεις. Με ελάχιστες  εξαιρέσεις. Πχ καθόλου φορολόγησης πολύ χαμηλών εισοδημάτων.

Δρ Ευριπίδης Μπίλλης

loading...