Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΠΑΓΩΣΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Της Λέττας Καλαμαρά   *     

Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 όλα ήταν έτοιμα για τις ετήσιες κρίσεις της Ανωτάτης Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Το Συμβούλιο των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΑΓΕ) υπό την ηγεσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κων/νου Φλώρου θα συνεδρίαζε για να επιλέξει τους άριστους στο σκληρό πυρήνα του Έθνους μας. Το τελευταίο προπύργιο για την υπεράσπιση της φυλής μας.

Η Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδας, Εξοχωτάτη Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Σακελλαροπούλου, παρά τις διαρροές τις προηγούμενες ημέρες και νύχτες περί απουσίας της σε επίσημο ταξίδι στη Σερβία, δεν εγκατέλειψε την Ελλάδα μπροστά στην αποφασιστικότητα του Στρατηγού να προβεί σε κρίσεις και να μην αφήσει την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεών μας σε αναμονή “παράλυτη”.

Παρά τη βεβαιότητα περί διεξαγωγής των κρίσεων εντός του Στρατεύματος και την αναμονή αυτών, το ΣΑΓΕ δεν συνεδρίασε ποτέ εκείνη την ημέρα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους πληροφορήθηκαν από ένα ιστολόγιο την αναβολή τους, η οποία επισημοποιήθηκε και την επόμενη ημέρα από τη Μεσογείων, με ορισμένη νέα ημέρα την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022. Ποιος ήταν ο λόγος αναβολής του ΣΑΓΕ που οδήγησε τις κρίσεις μία εβδομάδα μετά δεν μαθεύτηκε ποτέ δημόσια.

Τρία εικοσιτετράωρα πριν από την 1 Μαρτίου 2022, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Θεοδωρικάκος, που πάγωσε τις ετήσιες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία με την επίκληση αόριστων λόγων, θα έφερνε σε διαβούλευση το Νομοσχέδιο” Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, διατάξεις για την ολοκλήρωση της μεταφοράς των δασικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διατάξεις για την εφαρμογή του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0″ και άλλες επείγουσες διατάξεις”. Ημέρα λήξης της διαβούλευσης η Πέμπτη 3 Μαρτίου παρόλο που σύμφωνα με τον ισχύον Νόμο θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει ήδη οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως αναμενόταν, την 1 Μαρτίου.

Στις επείγουσες διατάξεις, που κανείς δεν κατάλαβε γιατί ήταν επείγουσες, στο Μέρος “Δ”, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιωτόπουλος, στο άρθρο 34 Μεταβατικές Διατάξεις καθορίζει ότι “οι πίνακες κρίσεων της Ανωτάτης ηγεσίας του άρθρου 21 του ν.3883/2010 (Α’167) για το έτος 2022 εκδίδονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος”, ακυρώνοντας την υπογραφή της Προέδρου που έχει ήδη εγκριθεί και υπογραφεί από την ίδια, ως Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας.

Τι ήταν αυτό το επείγον που έκανε τις Ένοπλες Δυνάμεις να μείνουν “παράλυτες”, με την Ανωτάτη Ηγεσία της μεταξύ της αποστρατείας και της προαγωγής της, ανίκανες για αποφάσεις δεοντολογικά, τον Στρατηγό Φλώρο άπραγο και την υπογραφή στους Πίνακες Κρίσεων της Προέδρου της Δημοκρατίας “άκυρη” και τους εχθρούς της Ελλάδας να παρακολουθούν κανείς δεν πληροφορήθηκε ποτέ.

Η ειδοποιός διαφορά και η σπουδή του Μαξίμου είναι η κρίση των Συνταγματαρχών της φυλής μας άμεσα και καταπατώντας στην ουσία πριν καν εφαρμοστεί το Νόμο που προέβλεπε την κρίση τους κατά τάξη αποφοίτησης από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων αρχομένης από το 2023. Μία πράξη του Μαξίμου που αναμφίβολα θα προκαλέσει προσφυγές και θέτει σε νομική αμφιβολία για την εγκυρότητα τους τις επερχόμενες κρίσεις, στο πιο ευαίσθητο κομμάτι του ελληνισμού.

Ο καθοριστικός βαθμός του Συνταγματάρχη στη λειτουργία του Στρατού μας αποδεικνύεται δυστυχώς για κάποιους πολύ κρίσιμος για να είναι αξιοκρατικός και εμπόδιο στις προσωπικές αξίες τους. Κανείς ανεπιθύμητος Έλληνας Συνταγματάρχης που δεν είναι πελάτης των Τούρκων της Biontech, που διαπρέπει στη Συμμαχία, επισκιάζοντας τους αλλοδαπούς, που δεν υπερασπίζεται τα πράσινα άλογα και την ανάπτυξη της διακίνησης και των δωρεών ξεπλύματος, που νιώθει στη ψυχή του μία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και μόνο Έλληνες ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, που έχει πάνω από όλους την Ελλάδα, που αρνείται να σκύψει το κεφάλι, να γίνει ένα πράσινο γιουσουφάκι στους Ούνους δεν πρέπει να είναι στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, για κάποιους ραδιουργούς που πλουτίζουν πουλώντας ΕΛΛΑΔΑ.

Κανείς Έλληνας Συνταγματάρχης που αποτελεί ζωτική απειλή ενάντια στα συμφέροντα για τους Ούνους, Γερμανούς και Τούρκους, τους αποικιοκράτες Γάλλους και Ιταλούς και κυρίως τη Διεθνή Οργάνωση που λυμαίνεται τον κόσμο και τις θάλασσες δεν πρέπει να είναι στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, να τις κάνει ισχυρές πραγματικά, να αναστήσει από τον πυρήνα του ένα ατιμασμένο Έθνος.

Αν θα συμβούν οι κρίσεις την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 ή θα έχουμε νέα αναβολή θα εξαρτηθεί κατά πόσο η ωμή νομική επέμβαση στη Βουλή, στο οποίο διατηρεί γραφείο και η Ντόρα Μπακογιάννη, των Θεοδωρικάκου και Μαξίμου θα ψηφιστεί επειγόντως όταν οι Έλληνες πετάνε χαρταετό. Ειδάλλως νέα αναβολή μέχρι τότε για να μείνει η Ελλάδα στο αιώνιο σκοτάδι ακέφαλη στο εγγύς μέλλον. Να μην υπάρχει εκείνος που θα άγει το Στρατό μας όταν τα σύνορα θα πέσουν, όπως έπεσαν στην Ουκρανία, και στη γειτονιά μας και φανούν οι πατρογονικές μας ρίζες.


Καλού κακού πάντως ο απερχόμενος Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Τζέφρεϊ Πάιατ, γνωστός στο thedayaftergr από τα παλιά με τις υποθέσεις ανάπτυξής του, έκανε μια τελευταία αποστολή, μια συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό χωρίς λαϊκή ψήφο, τον αποτυχημένο και παραιτηθέντα στο παρελθόν διορισμένο Υπουργό Χαρδαλιά. Αν ο κ.Πάιατ πρεσβεύει τις Η.Π.Α. του Τράμπ, τις Η.Π.Α. του Μπάιϊντεν ή κάτι πιο Διεθνές και Οργανωμένο στην Ελλάδα ή στην Ουκρανία που υπηρέτησε τόσο ευεργετικά πριν από καιρό, δεν αποσαφηνίστηκε. Πάντως για τις κρίσεις, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δεν συζήτησαν, καθώς ο Συνταγματάρχης δεν θα κριθεί φέτος.

Στο Μεγάλο Πεύκο, που μίκρυνε πολύ, οι σούβλες στήθηκαν και τα αρνιά ψήθηκαν ήδη από τους Στρατηγούς που οι κρίσεις δεν τους αγγίζουν καθώς ο αμνός για το 2022 είναι Συνταγματάρχης. Δεν νιώθουν οι αδαείς, επειδή βρίσκονται ψηλά, όπως λέει ο ελληνικός εξαθλιωμένος λαός ότι “την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τους προδότες ουδείς”. Αλίμονο σε αυτούς που αψηφούν τις βουλές του Θεού της Ελλάδας. Τα αξιώματα είναι για τους πολλούς, οι αξίες για εκείνους τους λίγους Έλληνες που πολεμούν στην αιωνιότητα. Μέσα και στη ψυχή εκείνων που τους ακολουθούν…

loading...