«Εδώ ο κόσμος καίγεται» και ο Κ.Μητσοτάκης μας στέλνει ανέμελα χαιρετίσματα από την… Σύρο!

Αυτοί οι κληρονόμοι εξουσίας διαλέγουν νησάκια στις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας. Από το Καστελόριζο ανακοίνωσε ο υιός Παπανδρέου την εισαγωγή της Χώρας στο ΔΝΤ… Τώρα σε μια άλλη κρίσιμη στιγμή ο υιός Μητσοτάκη πάει στη Σύρο για τριήμερο… ελπίζω να μην μας ανακοινώνει συμβολικά κάτι μιας και ο Ερντογάν κοιτάζει το χάρτη για ανακατατάξεις στο Αιγαίο και τα δωδεκάνησα γίνουν τα νέα επτάνησα του Αιγαίου ….

Φυσικά το έχετε παρατηρήσει, την εμμονή του να πηγαίνει σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, αντί να πάει σε κάνα λυκειο η κάποιο πανεπιστήμιο…αλλά είμαστε τόσο αποβλακωμενος λαός που μας αξίζει ότι παθαίνουμε….καλά και οι συγκεκριμενοι νησιώτες πάντα κουκουρουκου ήταν από παλιά…ξέρει που πάει ο γουρλοματης….

Πού το παράξενο?

Στη Σύρο ο προ-προ-προπάππος του, ο εβραίος Μοάτσο Ντι Βενέτσια είχε εγακτασταθεί πριν 2-3 αιώνες, τότε που η Βενετία ήταν στα ντουζένια της. Πάντα στο διαίρει και βασίλευε τους λαούς οι “απόστολοι” (αυτοί που εκτελούν αποστολές) των σκοτεινών σκατοψύχηδων, ένας από αυτούς και ο λεγάμενος προπάππος. Με στήριξη και χρήματα των τραπεζιτών έγινε τοκογλύφος. Εκεί, με το χρήμα όπως πάντα, βοήθησε στην διάδοση του καθολικισμού διαιρώντας το νησί σε ορθόδοξους και καθολικούς. Εκανε 12 παιδιά, το 12ο ήταν κόρη που παντρεύτηκε έναν ομόαιμο από τα Χανιά. Η συνέχεια του γενεαλογικού δέντρου γνωστή…

Κι εγώ πάω στον τόπο καταγωγής μου να ανάψω ένα καντηλάκι όταν βρω ευκαιρία.

Οπως ο Δαρειος εβαζε τον υπηρετη του καθε πρωι να τον βιδωνει για την εισβολη στην Ελλαδα, ετσι και ο Κουλης βαζει καθε πρωι την Μαρεβα να του λεει “Δεσποτα μην ξεχνας τους Ρωσους”. Και ο Κουλης γινεται τερμινειτορ!

loading...