Ο Πούτιν θα σκάει στα γέλια με αυτούς τους μπετόβλακες!!

 Διχασμένοι ξανά οι Ευρωπαίοι στη Σύνοδο Κορυφής – Οδεύουμε προς νέα συνεδρίαση μετά το Πάσχα

Οι Ευρωπαίου εθελοτυφλούν για ακόμα μια φορά, μη μπορώντας να δώσουν λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν τις χώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσει έκτακτη σύνοδος περίπου μετά από ένα μήνα μετά το ορθόδοξο Πάσχα.

Οι χώρες εμφανίζονται διχασμένες για το αν θα επιβληθούν απευθείας κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, μια απόφαση που απαιτεί ομόφωνη έγκριση και από τα 27 κράτη μέλη.

Η Λετονία και η Πολωνία είναι στο στρατόπεδο εκείνων που θέλουν να βάλουν τέλος στα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ημερησίως που πληρώνει η Ευρώπη στη Ρωσία για ορυκτά καύσιμα.

Στον αντίποδα η Γερμανία, η οποία λαμβάνει το 18% των εξαγωγών φυσικού αερίου της Ρωσίας, και η Ουγγαρία είναι μεταξύ εκείνων που είναι αντίθετες στην επιβολή εμπάργκο στη Ρωσία, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων που θα προκαλούσε μια τέτοια απόφαση.

Από την πλευρά τους η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία πρότειναν ανώτατα όρια τιμών ενέργειας και αποσύνδεση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου, προκειμένου να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος για τους καταναλωτές. Ωστόσο κάποιες χώρες διαφωνούν για το πλαφόν, προειδοποιώντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα προκαλούσε προβλήματα και θα έβαζε φρένο στη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια.

Άναψαν τα αίματα στη Σύνοδο Κορυφής: Αποχώρησε οργισμένος ο Ισπανός πρωθυπουργός

Βορράς και Νότος έχουν μετατρέψει σε θρίλερ τη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής των «27» της ΕΕ στις Βρυξέλλες, καθώς φαίνεται πως διαφωνούν σε βασικά ζητήματα αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και την απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια.

Μάλιστα δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, καθώς κάποια στιγμή ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, αποχώρησε οργισμένος από την αίθουσα για να «καθαρίσει το μυαλό του», όπως είπε.

«Πολύ ωραία! Πάω να πάρω λίγο αέρα και να καθαρίσει το μυαλό μου και αν έχετε κάτι καινούριο να μου πείτε, πείτε το», είπε απευθυνόμενος στους υπόλοιπους ηγέτες ο κ. Σάντσεθ.

loading...