ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ:«Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ»

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ
Η αποτυχία δεν είναι η μη πρόβλεψη μιας επίθεσης, αλλά η αποτυχία να φανταστείς το θράσος που κόβει την ανάσα

Βετεράνοι πράκτορες προειδοποιούν για χτύπημα αλά Pearl Harbor.


Γράφει  Jeff Stein
Aπόδοση Κουρδιστό Πορτοκάλι

Η Ρωσία «προετοίμασε το πεδίο της μάχης-battlefield» στις ΗΠΑ πριν από πολύ καιρό, λένε οι αξιωματούχοι

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα σοκ ανάλογο του Pearl Harbor ή του 9/11, προειδοποιεί πρώην αξιωματούχος της CIA.

Ας ξεκινήσουμε κάπως έτσι.

Τα φώτα έσβησαν. Καθώς θορυβώδη πλήθη υπέρ και κατά του Trump πλημμύρισαν την Washington για την προεδρική ορκωμοσία τον Ιανουάριο του 2017, οι κάμερες παρακολούθησης της πόλης του αστυνομικού τμήματος της D.C. σταμάτησαν να καταγράφουν. 

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, 123 από τις 178 κάμερες παρακολούθησης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρακολουθούν τους δρόμους γύρω από τον Λευκό Οίκο και τα κεντρικά γραφεία πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών, είχαν «προσπελαστεί και παραβιαστεί».

Το χάσμα πληροφοριών διήρκεσε για τρεις ημέρες, από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 15 Ιανουαρίου. Μετά τις μυστικές εισβολές της Ρωσίας στην εκστρατεία του 2016, οι αξιωματούχοι στην αρχή φοβήθηκαν τον Vladimir Putin—ή άλλες κακόβουλες επιθέσεις, από την Κίνα, το Ιράν ή τη Βόρεια Κορέα που θα μπορούσαν να είχαν αναβαθμίσει δραματικά το παιχνίδι τους για να δημιουργήσουν περισσότερο χάος στην αμερικανική κοινωνία και την πολιτική της.

Όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν κανένας από αυτούς. Ήταν απλά ένα ζευγάρι ξεπεσμένων Ρουμάνων hackers που είχαν σκοντάψει στο σύστημα και το χρησιμοποίησαν σε μια απαίτηση ransomware για ασήμαντα 60.800 δολάρια σε bitcoin με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του ελέγχου του συστήματος. Οι ύποπτοι εντοπίστηκαν 11 μήνες αργότερα και εκδόθηκαν στο D.C., όπου παραδέχθηκαν την ενοχή τους.

Το περιστατικό εξακολουθεί να ανατριχιάζει τους βετεράνους πράκτορες που έχουν περάσει δεκαετίες ανησυχώντας για τέτοια πράγματα. Θα μπορούσε να συμβεί ξανά, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, εάν η κρίση για την Ουκρανία υπερθερμανθεί σε μια άμεση στρατιωτική διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, εκτιμούν οι βετεράνοι αξιωματούχοι των πληροφοριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...