ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

3 BINTEO

Κλιμακώνεται η επίθεση. Πριν από λίγο πυραυλική επίθεση κατά της βάσης της 95ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου στο Zhytomyr. Πυραυλική επίθεση στην

αεροπορική βάση Chogoc κοντά στο Χάρκοβο. 

Xειρουργικά χτυπήματα σε Κίεβο σε καρτιέ Rusanivka, Kurenivka, Boiarka και στη ζώνη πλησίον του διεθνούς αεροδρομίου. Στο Νότο συντελείται ο αποκλεισμός της ενδοχώρας από την Αζοφική.

Υπήρξε σήμερα μικρή αμιγώς στρατιωτική πρόοδος κάτι που, γενικά, είναι κατανοητό – τα κύρια καθήκοντα της επιχείρησης επιλύονται, αλλά δεν έχει νόημα να «τρέχεις μπροστά με όλη σου τη δύναμη» – πρέπει να διασφαλίσεις τα μετόπισθεν και να παρέχεις επικοινωνίες.

Νότια της ζώνης JFO. Η Μαριούπολη είναι τελικά στο κλοιό, δεν υπάρχει ακόμη επίθεση, τα προάστια εκκαθαρίζονται (Sartana, Shirokino), Volnovakha – υπάρχουν ήδη μάχες στις αστικές περιοχές, αλλά δεν υπάρχει ακόμα επίσημη «σημαία πάνω από το Δημαρχείο»: αυτό είναι θέμα του εγγύς μέλλοντος.

Βόρεια της ζώνης JFO. Το Starobelsk και το Svatovo καταλήφθηκαν, έτσι ώστε η λαϊκή πολιτοφυλακή του LPR σε αυτήν την περιοχή έκλεισε θέσεις με τον Στρατό Z, ο οποίος κατέλαβε το Kupyansk. Το Severodonetsk και το Lisichansk είναι αποκλεισμένα από τα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια. 

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το Izyum, όπως δεν υπάρχουν δηλώσεις για τον έλεγχο αυτού του σημαντικού κόμβου επικοινωνιών, μάλλον μέχρι στιγμής η Ουκρανία δεν έχει χάσει τον έλεγχο της πόλης. 

Έτσι, η ομαδοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Slavyansk και στο Kramatorsk διατηρεί περιθώρια ελιγμών, αν και δεν δείχνει σημάδια επιθυμίας να βγει από την πυκνή αστική ανάπτυξη αυτών των πόλεων.

 ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...