ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ έγιναν τα χάπια ΙΩΔΙΟΥ στην Ευρώπη! Φοβούνται ΠΥΡΗΝΙΚΟ ολοκαύτωμα! Οι Έλληνες «πετάνε ΑΕΤΟ»! – BINTEO


 Πληθαίνουν τα ρεπορτάζ στην Ευρώπη για έναν φόβο που αρχίζει και κερδίζει έδαφος, ιδίως στα ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ!


Ουρές σχηματίζουν οι κάτοικοι του Κιέβου και άλλων μεγάλων ουκρανικών πόλεων έξω από τα λιγοστά ανοικτά φαρμακεία που προκειμένου να προμηθευτούν -όπου υπάρχουν- κάψουλες ιωδίου.


Μάλιστα το χθεσινό παρολίγον ατύχημα στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης μετά από προβοκάτσια έθεσε σε συναγερμό όχι μόνο τους Ουκρανούς κατοίκους αλλά και αρκετούς βορειοευρωπαίους!


Ο φόβος σήμερα είναι διττός:


.


Κάποιο πλήγμα σε πυρηνικό σταθμό

Χρήση πυρηνικών από τη Ρωσία (ιδίως μετά την προειδοποίηση Λαβρόφ για πυρηνικό πόλεμο)

.


Σε Φιλανδία, Σουηδία, Ολλανδία και Βέλγιο έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση ειδικών χαπιών ιωδίου που θα σώσουν στην κυριολεξία ζωές σε περίπτωση διαρροής μεγάλων ποσοτήτων ραδιενέργειας.


«Πέρσι έδωσα 9 κουτιά όλη τη χρονιά. Σήμερα μόνο έχω δώσει 23!», δήλωσε στην Het Laatste Nieuws, ο φαρμακοποιός Tom Phillips από την επαρχία του Brabant του Βελγίου, ένα μόνο δείγμα της αυξημένης ανησυχίας που επικρατεί στην Ευρώπη μετά την κλιμάκωση στην Ουκρανία.


Όπως μεταδίδει το Politico:


Τα φαρμακεία έχουν ήδη καταγράψει άνοδο των πωλήσεων στα δισκία ιωδίου σε ολόκληρη την ΕΕ, με χώρες από τη Φινλανδία έως τη Βουλγαρία να αναφέρουν ελλείψεις, σύμφωνα με το Reuters, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε τις πυρηνικές του δυνάμεις σε κατάσταση συναγερμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια :