Αυτοί είναι οι δύο δολοφόνοι του Άλκη Καμπανού: Ο ένας χτύπησε με δρεπάνι και ο άλλος με στειλιάρι .. Κατονόμασαν τους δολοφόνους οι συλληφθέντες

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν τους δολοφόνους του Άλκη Καμπανού στο Χαριλάου της Θεσσαλονίκης να είναι δύο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πρόκειται για έναν 19χρονο και έναν 21χρονο, ο ένας είναι Αλβανός και ο άλλος Έλληνας. Ο ένας φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι και ο άλλος ένα στειλιάρι. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπάρχει βίντεο στο οποίο ο 19χρονος έχει καταγραφεί να δίνει το χαριστικό χτύπημα με στειλιάρι στον Άλκη.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η συσχέτισή τους με τα δολοφονικά χτυπήματα προέκυψε μέσα από αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού αλλά και μέσα από καταθέσεις κατηγορουμένων για την υπόθεση. Μάλιστα, φαίνεται ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει ότι κάποιος από τους δράστες έδωσε χαριστικό χτύπημα με στειλιάρι με στόχο τον άτυχο Άλκη.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τόσο ο 19χρονος όσο και ο 21χρονος αρνούνται ότι είναι αυτοί που σκότωσαν τον Άλκη. Και οι δύο δεν είναι σεσημασμένοι και έτσι η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε ούτε γενετικό υλικό ούτε δακτυλικά αποτυπώματά τους. Η λήψη έγινε μετά τη σύλληψή τους και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τυχόν εργαστηριακή ταυτοποίησή τους με ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος.

Το άτομο με το στειλιάρι θα κατηγορηθεί για τη δολοφονία, καθώς όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, ο 19χρονος Άλκης θα μπορούσε να πεθάνει από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εάν δεν είχε καταλήξει πρώτα από τα τραύματα από μαχαίρι.

Ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία, όπως και ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος για την υπόθεση, φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση, χωρίς όμως να σχετίζονται με τα δολοφονικά χτυπήματα σε βάρος του Άλκη.

Όσον αφορά στον ποδοσφαιριστή που συνελήφθη, φέρεται ως ο οδηγός του δεύτερου –μαύρου- αυτοκινήτου.

Φωτογραφία: Ο 21χρονος Έλληνας

Οκτώ νέες συλλήψεις

Χθες έγιναν οκτώ νέες συλλήψεις (εννιά σύνολο με τον 23χρονο που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ εκκρεμούν τα εντάλματα σε βάρος δύο ατόμων ακόμη. Του 20χρονου που έχει διαφύγει στην Αλβανία και ενός ακόμη ατόμου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες DNA των συλληφθέντων έχει ταυτοποιηθεί πάνω στα ρούχα του Άλκη Καμπανού και των δύο φίλων του.

Οι συλλήψεις χθες και τα εντάλματα έγιναν με βάση το DNA που βρέθηκε, τα βίντεο που εξετάστηκαν και την άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Από το τηλεφωνικό απόρρητο προέκυψε ότι το κάλεσμα θανάτου των οπαδών του ΠΑΟΚ έγινε μετά από αγώνα βόλεϊ της ομάδας.

Το κινητό του 23χρονου που συνελήφθη πρώτος μίλησε και έδειξε προς την κατεύθυνση των χθεσινών συλληφθέντων, ενώ η ανάσυρση των δεδομένων από το κινητό του έδειξε κεντρική οργάνωση και καθοδήγηση στην επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη.

Οι οκτώ συλληφθέντες χθες είναι ηλικίας από 19 έως 23 ετών και έξι από αυτούς είναι σεσημασμένοι για υποθέσεις οπαδικής βίας, παράνομη οπλοκατοχή, σωματικές βλάβες, ναρκωτικά, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι νεαρής ηλικίας και μέλη συνδέσμων του ΠΑΟΚ.

«Κοπρόσκυλα»

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη έφτασαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Εκεί τους περίμενε πλήθος κόσμου από νωρίς, οι οποίοι του προπηλάκισαν και τους πέταξαν αντικείμενα.

«Κοπρόσκυλα! δολοφόνοι!» φώναζαν οργισμένοι, με τους αστυνομικούς να στήνουν τείχος προστασίας και να μεταφέρουν τους συλληφθέντες υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

loading...