Νέο διάγγελμα Β.Ζελένσκι: «Να πάρουν τα όπλα οι πολίτες κατά της Ρωσίας»

Κάλεσε τους Ρώσους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να καταδικάσουν την επίθεση που διέταξε ο Β.Πούτιν

Στο νέο του διάγγελμα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε, ότι θα δώσει όπλα σε όλους τους πολίτες που θέλουν να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας.

Επίσης, υποσχέθηκε αμνηστία σε όσους έχουν παραβεί τον νόμο και έχουν τιμωρηθεί, αν βοηθήσουν στην άμυνα της χώρας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, μάλιστα, κάλεσε τους Ρώσους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να καταδικάσουν την επίθεση που διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε σχέση με τις μάχες που είναι σε εξέλιξη είπε ότι ο εχθρός (σ.σ. η Ρωσία) έχει υποστεί σημαντικές απώλειες, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά. Να σημειώσουμε ότι ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει 50 Ρώσους στρατιώτες, ενώ έχει καταρρίψει έξι ρωσικά αεροσκάφη.

Τη διακοπή των σχέσεων της Ουκρανίας με τη Ρωσία, ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης το Κίεβο

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε πως η χώρα του διακόπτει κάθε διπλωματική σχέση με τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα ξεκίνησε επιχείρηση στην Ουκρανία για να προστατεύσει τον λαό του Ντονμπάς.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν όπλα ακριβείας για την εξουδετέρωση της ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής και τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν στοχεύουν πόλεις και δεν υπάρχουν απειλές για τον ουκρανικό άμαχο πληθυσμό.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει στη διακοπή μιας οκταετούς αιματοχυσίας στο Ντονμπάς που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου και σημείωσε ότι οι στόχοι ήταν η αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας.

Η κλιμάκωση της κατάστασης

Πριν λίγες ώρες, και συγκεκριμένα τα ξημερώματα, ο Πούτινσε διάγγελμά του, υπογράμμισε πως η πολιτική της χώρας του βασίζεται στην ελευθερία, ένα δικαίωμα το οποίο πρέπει να έχουν όλοι, και οι Ουκρανοί.

Έκανε δε σαφές πως η Ρωσία θα απαντήσει, άμεσα, σε κάθε εξωτερική απειλή σημειώνοντας πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να προστατεύσει τον εαυτό της.

Ακόμα απευθύνθηκε στους Ουκρανούς στρατιώτες σημειώνοντας πως υπηρετούν τους πολίτες και όχι τη Χούντα και έκανε έκκληση να κατεβάσουν τα όπλα.

Υπογράμμισε πως την ευθύνη για την αιματοχυσία στο Ντονμπάς θα έχει το Κίεβο και κατηγόρησε τη Δύση και το ΝΑΤΟ πως υποστηρίζουν νεο-ναζιστές στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παράλληλα, κήρυξε στρατιωτικό νόμο σε όλη την Ουκρανία.

loading...