“Δημοκρατικοί” των ΗΠΑ: Αιώνιοι εχθροί της Ελλάδος…




 Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *   

Στην προεκλογική εκστρατεία των Αμερικανικών εκλογών των ΗΠΑ υποστήριξα την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ και δεν το έκρυψα ποτέ! Γιατί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα της Αμερικής ήταν πάντοτε λιγότερο εχθρικό προς την Ελλάδα! Αυτή η υποστήριξή μου για άλλη μια φορά ήταν “κόντρα στο ρεύμα”, αφού σχεδόν όλα τα Συστημικά ΜΜΕ (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και ηλεκτρονικές σελίδες) προπαγάνδιζαν υπέρ της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν! Τον οποίο θεωρούσαν φιλέλληνα και γι΄ αυτό θα ήταν ευχής έργο – όπως έλεγαν οι κονδυλοφόροι τους – να υπερίσχυε ο απόλυτος εκφραστής της ΝΤΠ, της επιβολής της Παγκοσμιοποίησης και της Παγκόσμιας Επανεκκίνησης! 

Από την εκλογή λοιπόν του Τζο Μπάιντεν στην Προεδρεία των ΗΠΑ έχει πολλάκις αποδειχτεί το φιλότουρκο πρόσωπο της νέας Αμερικανικής κυβέρνησης!

Ωστόσο τα τελευταία γεγονότα αποκαλύπτουν το άλλο μισό αυτού του προσώπου, που είναι ανθελληνικό! Πιο συγκεκριμένα:

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ακύρωσε τον αγωγό Ανατολικής Μεσογείου ή αλλιώς East Med, που ήταν ένας σχεδιαζόμενος θαλάσσιος και χερσαίος αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος θα συνέδεε απευθείας τις ενεργειακές πηγές της Ανατολικής Μεσογείου με την ηπειρωτική Ελλάδα, διά μέσω της Κρήτης και της Κύπρου!

Ένα μεγαλόπνοο ενεργειακό σχέδιο, το οποίο είχαν διθυραμβικά υπογράψει στην Αθήνα οι επικεφαλής των κυβερνήσεων Ιταλίας, Ελλάδος και Κύπρου!   

Σήμερα αποκαλύπτονται και τα πρόσωπα που υπαγόρευσαν αυτήν την ακύρωση στον Αμερικανό Πρόεδρο!

Είναι δυο γυναίκες κλειδιά της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, τουρκικής καταγωγής και οι οποίες διατηρούν άριστες σχέσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν!

Η πρώτη είναι η αναπληρώτρια Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (State Department) – μάλιστα πολύ καλά διαβάσατε – Ναζ Ντουράκογλου (Naz Durakoglu), επιφορτισμένη για νομοθετικές υποθέσεις και η οποία είναι γεννημένη στις ΗΠΑ από Τούρκους μετανάστες!

Εξ ου και οι τούρκικοι πανηγυρισμοί, που ακολούθησαν αυτής της τραγικής εξέλιξης για την Ελλάδα, ισοδυναμούσα με πισώπλατη μαχαίρια λίγους μόνο μήνες μετά την υπογραφή αυτής της ενεργειακής συμφωνίας!

Που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η δεύτερη είναι η Οζγκέ Γκουζελσού (Özge Güzelsu), η οποία είναι αναπληρώτρια γενική σύμβουλος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για νομοπαρασκευαστικά θέματα!

Η συγκεκριμένη μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Τουρκία και κατάφερε, όπως και η πρώτη να εισχωρήσει στον κομματικό μηχανισμό των “Δημοκρατών” και ακολούθως στον κυβερνητικό μηχανισμό!

Σε δυο εξέχουσες θέσεις διαμόρφωσης της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ!

Με την Ελληνική κυβέρνηση να κοιμάται, μη δυνάμενη να αντιδράσει, όταν τουλάχιστον θα έπρεπε!

Ως εκ των παραπάνω, είναι τεράστιες οι ευθύνες της ακύρωσης του East Med, τόσο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια!!

 

loading...