Γερμανία: Η ασφαλιστική εταιρεία BKK κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις παρενέργειες των εμβολίων

Τα νούμερα των παρενεργειών είναι 1000 φορές υψηλότερα από αυτά που μας λένε οι επίσημες αρχές – «Θα ήταν ηθικά λάθος να μην μιλήσουμε γι’ αυτό», είπε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Andreas Schöfbeck, μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt

Μια ανάλυση δεδομένων εκατομμυρίων ασφαλισμένων από την ασφαλιστική εταιρεία στον τομέα της υγείας, την BKK, καταλήγει σε σημαντικά υψηλότερα νούμερα για παρενέργειες από αυτές που δίνει στην πραγματικότητα το Ινστιτούτο Paul Ehrlich, σύμφωνα με δημοσίευμα της WELT. Τα νέα δεδομένα αποτελούν ένα «σήμα συναγερμού», λέει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BKK, Andreas Schöfbeck.

Μέχρι το τέλος του 2021, το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (PEI) κατέγραψε περίπου 245.000 παρενέργειες του εμβολίου. Αλλά ο πραγματικός αριθμός αυτών των παρενεργειών είναι πιθανό να είναι πολλές φορές υψηλότερος. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν τα αποτελέσματα ανάλυσης της ασφαλιστικής εταιρείας υγείας BBK ProVita. Στελέχη της εταιρείας μάθαιναν τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερες πληροφορίες σε σχετικά με αυξανόμενες διαγνώσεις που έδειχνα παρενέργειες των εμβολίων. Ως εκ τούτου, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις βάσεις δεδομένων όλων των ασφαλισμένων της BBK. Η συλλογή δεδομένων παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2021, περίπου 217.000 από τους σχεδόν 11 εκατομμύρια ασφαλισμένους της BBK χρειάστηκε να υποβληθούν σε θεραπεία για παρενέργειες από τους εμβολιασμούς – ενώ το Ινστιτούτο Paul Ehrlich αναφέρει μόνο 244.576 παρενέργειες με βάση 61,4 εκατομμύρια εμβολιασμένα άτομα.

Ο Andreas Schöfbeck

«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, πιστεύουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 400.000 επισκέψεις σε γιατρούς από ασφαλισμένους μας λόγω επιπλοκών του εμβολιασμού», λέει ο Andreas Schöfbeck, στην WELT .

«Επεκτεινόμενο στον συνολικό πληθυσμό με βάση την μέθοδο της αριθμητικής προόδου, αυτό το νούμερο μπορεί και να πλησιάζει τα τρία εκατομμύρια. Για να μην αναφέρω τα ασφαλιστικά προγράμματα που έχουν διακοπεί, εξαιτίας των ξαφνικών θανάτων πολλών ανθρώπων» συμπλήρωσε.

Έτσι, ο αριθμός των παρενεργειών του εμβολίου θα μπορούσε να είμαι μέχρι και 1000% υψηλότερος, σε σχέση με τα στοιχεία που δίνει το κράτος.

Ως εξήγηση για τη μαζική αυτή απόκλιση των αριθμών, ο Schöfbeck την παραθέτει κυρίως στο σύστημα αναφοράς και καταγραφής των παρενεργειών. Οι γιατροί είναι εκείνοι που πρέπει να αναφέρουν τις παρενέργειες του εμβολιασμού στον ελεύθερο χρόνο τους – μια χρονοβόρα διαδικασία που παραμένει απλήρωτη. «Είναι απλά αδύνατο να αναφέρεις τα πάντα», τονίζει.

Με την ανάλυσή του, ο Schöfbeck στρέφεται κατά πολλών ιδρυμάτων – από τον Γερμανικό Ιατρικό Σύλλογο μέχρι το StiKo και το ίδιο το Ινστιτούτο Paul Ehrlich. Οι αριθμοί είναι ένα «αμείλικτο και αδιάψευστο σήμα συναγερμού» που «πλέον πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη πριν και μετά την διαδικασία του εμβολαισμού», σχολίασε επίσης.

Οι αριθμοί του θα μπορούσαν να επικυρωθούν από τις ίδιες αναλύσεις δεδομένων από άλλες ασφαλιστικές εταιρείες υγείας, όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος. Θα ήταν «δεοντολογικά λάθος να μην μιλήσουμε για το ζήτημα αυτό».

Μάλιστα ο ίδιος είχε θέσει ως προθεσμία προς τις επίσημες γερμανικές αρχές να του απαντήσουν στα ευρήματά του έως στις 18:00 την Τρίτη (22/2). Πράγμα που δεν συνέβη, οπότε αποφάσισε να τα δημοσιεύσει στο κοινό.

primenews.press

loading...