Μπιλ Γκέιτς: Παράλογες οι θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό – Για ποιό λόγο να βάλω τσιπ στο χέρι μου;

 Ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς ανέμενε μείωση του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού μετά το τρέχον κύμα της παραλλαγής Οmicron που έπληξε τον κόσμο

Σε μια συζήτηση στο Twitter με τον καθηγητή Devi Sridhar της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι η πανδημία θα μπορούσε να “αντιμετωπιστεί περισσότερο όπως η εποχική γρίπη”.

“Μια πιο μεταδοτική παραλλαγή δεν είναι πιθανή, αλλά έχουμε εκπλαγεί πολύ κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Η Omicron θα δημιουργήσει μεγάλη ανοσία τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο”, γράφει.

Ο Γκέιτς, ο οποίος έχει δεσμεύσει πόρους μέσω του ιδρύματός του για να βοηθήσει στην παγκόσμια καταπολέμηση του ιού, υποστήριξε ότι οι άνθρωποι ίσως χρειαστεί να κάνουν “ετήσιες ενέσεις για το Covid για κάποιο χρονικό διάστημα”

Ο συνιδρυτής της Microsoft είχε ακυρώσει τα σχέδια διακοπών εν μέσω φόβων για την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Omicron στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Εκεί που φαινόταν ότι η ζωή θα επανέλθει στο φυσιολογικό, μπορεί να εισερχόμαστε στο χειρότερο μέρος της πανδημίας. Η Omicron θα χτυπήσει τα σπίτια όλων μας”, έγραψε ο δισεκατομμυριούχος στο Twitter. “Στενοί μου φίλοι το έχουν τώρα και έχω ακυρώσει τα περισσότερα από τα σχέδια των διακοπών μου”.

Απευθυνόμενος στην παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορονοϊό, ο Γκέιτς αναφέρθηκε επίσης στις θεωρίες συνωμοσίας που προβάλλονται συχνά σχετικά με τους ανθρώπους που “φυτεύουν ένα τσιπ” και δήλωσε: “Δεν μου φαίνεται λογικό να φοράω τσιπ στα χέρια, γιατί να θέλω να το κάνω αυτό;”

loading...