Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ «ΕΓΩ» ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ;

BINTEO

σ.σ. Ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος έχει επαναλάβει πολλές φορές στις ομιλίες του ότι ο οικουμενισμός είναι ο πρόδρομος του Αντιχρίστου.


 Ο Άγιος Παΐσιος έχει πει ότι ο Αντίχριστος θα έχει 5 «εγώ». 

Θα πει: «Εγώ είμαι ο Ιμάμης, εγώ είμαι ο πέμπτος Βούδας, εγώ είμαι ο Χριστός που περιμένουν οι Χριστιανοί, εγώ είμαι αυτός που περιμένουν οι Ιεχωβάδες, εγώ είμαι ο Μεσσίας των Εβραίων.» 

Ας δούμε λοιπόν πώς ο πρωτοπόρος της λεγόμενης «οικουμενικής κίνησης» πατρ. Βαρθολομαίος ετοιμάζει το έδαφος για τα 5 «εγώ» του Αντιχρίστου.

Τα αποσπάσματα έρχονται από μία παλαιότερη συνέντευξη του πατρ. Βαρθολομαίου στον δημοσιογράφο / παρουσιαστή Τσάρλι Ρόουζ (Charlie Rose), ο οποίος για έναν περίεργο λόγο θεωρεί «Εκκλησία» και τους μουσουλμάνους χωρίς να τον διορθώνει ο πατρ. Βαρθολομαίος. (είναι αυτή μασονική θεώρηση ή κάνω λάθος;)

«ΤΣΑΡΛΙ ΡΟΟΥΖ: Κατά την διάρκεια του Ιρακινού πολέμου κάποιες από τις πιο άγριες μάχες έγιναν μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών μέσα στην Εκκλησία. Οι μάχες των σεκταριστών ήταν οι πιο σφοδρές. Παράλληλα την ίδια ώρα υπάρχει ελπίδα στο Ιράκ ότι οι Κούρδοι, οι Σιίτες και οι Σουνίτες μπορούν να τα βρουν.

ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Γι’ αυτό χρειαζόμαστε τον διαθρησκειακό διάλογο. Γι’ αυτό το οικουμενικό πατριαρχείο έλαβε αυτό το μήνυμα πριν από 25 χρόνια και ξεκίνησε αυτούς τους διαλόγους μεταξύ των διαφόρων μονοθεϊστικών θρησκειών.

 Για να επέλθει περισσότερη κατανόηση, αμοιβαίος σεβασμός και να αποφευχθεί ο θρησκευτικός φανατισμός, ο φονταμενταλισμός, και να δώσει την ευκαιρία στα ανθρώπινα όντα να δουν ο ένας τον άλλον σαν αδέλφια. Διότι έχουμε όλοι δημιουργηθεί από τον ίδιο Θεό και ως εκ τούτου είμαστε αδελφοί και αδελφές. 

Έχουμε τον ίδιο ουράνιο πατέρα όπως κι αν τον αποκαλούμε.

ΤΣΑΡΛΙ ΡΟΟΥΖ: Απ’ όλες τις θρησκείες έχουμε τον ίδιο ουράνιο πατέρα.

ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Φυσικά. Ο Θεός είναι ένας, ανεξαρτήτως από το όνομα που θα του δώσουμε, Αλλάχ ή Γιαχβέ κτλ. Ο Θεός είναι ένας και εμείς είμαστε τα παιδιά του και πρέπει να αγαπάμε και να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον.»

Για να καταλάβουμε λίγο καλύτερα πού ακριβώς βάζει την Ορθοδοξία ο πατρ. Βαρθολομαίος ας δούμε λίγο πιο πριν στο βίντεο την απάντηση που έδωσε στο εξής ερώτημα:

«ΤΣΑΡΛΙ ΡΟΟΥΖ: Κανείς θα μπορούσε να ρωτήσει, με όλον τον σεβασμό, κάνει η Εκκλησία αρκετά; Επικοινωνεί η Εκκλησία όπως πρέπει; Είτε είναι το Ισλάμ, είτε η Χριστιανοσύνη, είτε ο Ιουδαϊσμός. Η τεράστια ευθύνη είναι να μας κάνει να καταλάβουμε αξίες, δικαιοσύνη, ισότητα.


ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ   



   

loading...