Μήνυμα σε πολιτικούς! Στις ΦΛΟΓΕΣ το πρώην κοινοβούλιο της Αυστραλίας, σοκάρει η ΕΙΚΟΝΑ!!! vid

 Ξεκινά άγριο λούκι στην Δύση…

Το κτίριο του πρώην κοινοβουλίου της Αυστραλίας στην πρωτεύουσα Καμπέρα πυρπολήθηκε την Πέμπτη από διαδηλωτές κατά την διάρκεια διαδήλωσης για την κυριαρχία των Αβορίγινων και δευτερευόντως κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Φώναζαν «αφήστε το να καεί».

Η φωτιά κατέκαψε τις εξώπορτες της Παλαιάς Βουλής πριν σβήσει. Οι ιθαγενείς διαμαρτύρονται πως το κτίριο βρίσκεται σε δική τους κυρίαρχη γη.

Το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως σπάνιο για την Αυστραλία, ωστόσο, όπως σχολιάζει το BBC, οι εξάρσεις έχουν γίνει πιο συχνές κατά την διάρκεια της πανδημίας και των μέτρων περιορισμού.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ ​​Μόρισον καταδίκασε την βία, λέγοντας: «Δεν λειτουργεί έτσι η Αυστραλία».

«Είμαι αηδιασμένος και αποτροπιασμένος από την συμπεριφορά με Αυστραλούς να έρχονται και να βάζουν φωτιά σε ένα τέτοιο σύμβολο δημοκρατίας σε αυτή την χώρα», είπε.

Όπως γράφει ο Guardian, μια ομάδα ακτιβιστών κατά των εμβολίων μετέδωσε την διαμαρτυρία τους και το καμένο κοινοβούλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας διαδηλωτής είπε στο Sky News ότι η ομάδα ήταν εκεί «για θετικούς λόγους», αλλά πρόσθεσε ότι «έπρεπε να κάψουν αυτή την πόρτα μόνο και μόνο για να περάσουν το μήνυμα».

loading...