Δ.Γάκης: «Έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση η οποία ασελγεί την ασφάλεια του πολίτη»

 

«Η υγεία προασπίζει την ασφάλεια, αλλά είναι αδιανόητο με πρόσχημα την υγεία να καταστρατηγείς την ασφάλεια. Έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση η οποία ασελγεί την ασφάλεια του πολίτη»

«Τελείως εμφανές» χαρακτήρισε το σκεπτικό μείωσης της διάρκειας του πιστοποιητικού νόσησης ο χειρουργός Δημήτρης Γάκης μιλώντας στον ρ/σ Focus και στον δημοσιογράφο Στ. Δαμιανίδη.

«Η φυσική νόσηση καταλείπει ανοσία η οποία είναι άνω του έτους. Θέλουν να ωθήσουν ακόμα και τις μύγες να εμβολιαστούν. Βλέπουν την αποτυχία, καταλαβαίνουν όλοι  αυτό που λέμε εδώ και τόσο καιρό, ότι το εμβόλιο δεν είναι απόλυτα προστατευτικό και δεν προλαμβάνει τη βαριά νόσηση και θέλουν να ξετινάξουν το στοκ το οποίο έχουν. Αδιανόητο», είπε χαρακτηριστικά.

Για την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ο πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ τόνισε ότι «πάντα υπήρχαν και υπάρχουν VIP ΜΕΘ».

«Ο Γιαννάκος μιλάει πάντα με στοιχεία. Δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα. Εκείνο όμως που με εξόργισε είναι η αγένεια του Πλεύρη, ο οποίος δεν έχει ιδέα από ΜΕΘ. Ισχυρίστηκε ότι η δήλωση Γιαννάκου προσβάλλει τους γιατρούς. Μα οι γιατροί επιθυμούν να υπάρχει ισότιμη διαχείριση των κρεβατιών για τους πολίτες. Μιλάμε για πολιτική διαφθοράς στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εισάγουμε τάσεις καθεστώτος. Χρησιμοποιείται το τελευταίο μέσο να κρατηθεί στη ζωή ένας συνάνθρωπός μας, για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων. Εγκληματικό και αδιανόητο για την ιατρική ηθική της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων. Γιατί αυτή η υπερευαίσθητη Εισαγγελική αρχή δεν άρχισε άμεσα έρευνα για τις καταγγελίες του κ. Γιαννάκου;», αναρωτήθηκε.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση αποφάσισε να κεντρικοποιήσει τη διαχείριση των ΜΕΘ και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα. Υπάρχει μία λίστα μπαίνει ο γιατρός που έχει έναν άρρωστο διασωληνωμένο σε έναν κοινό θάλαμο, γράφει το όνομά του, ελπίζοντας ότι θα του δώσουν ένα κρεβάτι εντατικής. Δεν γίνεται έτσι εύκολα η διαχείριση. Πρέπει να μιλήσεις απευθείας με τον θεράποντα. Να δεις τις ιδιαιτερότητες του ασθενή. Τι είδους ΜΕΘ χρειάζεται. Εκεί χρειάζεσαι έναν πανέξυπνο διαχειριστή ο οποίος να διαχειρίζεται τα κρεβάτια αντικειμενικά και βάση προτεραιότητας. Δεν μπορεί λοιπόν ο Μητροπολίτης ο  οποίος υπέστη τη λοίμωξη και καθυστέρησε να πάει κατευθείαν στον Ευαγγελισμό που έχει, ίσως την κορυφαία ΜΕΘ και άλλο άτομο να παραμένει σε κοινό θάλαμο, περιμένοντας δύο ακόμα  24ωρα, γεγονός που επιβαρύνει την κατάστασή του. Η νοσηλεία σε κοινό θάλαμο δεν μπορεί να φτάσει  το επίπεδο της νοσηλεία της εντατικής μονάδας», σημείωσε ο κ. Γάκης.

Αναφέρθηκε επιπλέον στη χορήγηση ληγμένων εμβολίων στο νοσοκομείο του Αιγίου. Οι υπεύθυνοι απαντώντας στις ανησυχίες κατοίκων της περιοχής επεσήμαναν ότι τα εμβόλια μπορούν  να χορηγηθούν κανονικά ακόμα και έναν μήνα μετά την ημερομηνία λήξης τους.  «Αυτά είναι πρωτόγνωρα και παράνομα πράγματα. Μαρτυρούν ύψιστο βαθμό διαφθοράς, σκοπιμότητα και αδιαφορία για την ασφάλεια του πολίτη. Την επομένη έσπευσαν να στείλουν νέα πατρίδα εμβολίων και απέσυραν τα παλιά σε μία προσπάθεια να ηρεμήσουν τον κόσμο», είπε.

«Η αποδόμηση ενός φαρμάκου δίνει παράγωγα τα οποία είναι τοξικά Ποτέ δε ξέρεις με ακρίβεια το τι θα συμβεί όταν το φάρμακο αυτό αρχίσει να αποδομείται. Γι αυτό έχουμε θεσπίσει τέτοιες αυστηρές νομοθετικές ρυθμίσεις, όσον αφορά τη διάρκεια ζωής. Η ασφάλεια του ανθρώπου είναι το Α  και το Ω» συμπλήρωσε ο κ. Γάκης.

«Η υγεία προασπίζει την ασφάλεια, αλλά είναι αδιανόητο με πρόσχημα την υγεία να καταστρατηγείς την ασφάλεια. Έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση η οποία ασελγεί την ασφάλεια του πολίτη», τόνισε.

loading...