Καλημέρα στη συγκυβέρνηση ΝΔ – Νέου ΠΑΣΟΚ…

Είχα γράψει στην “Ελεύθερη Ώρα” και είχα πει δημόσια στην εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή μου “Τομή στην επικαιρότητα” της παραγωγής “Άρωμα Ελλάδος”, ότι σύσσωμη η κυβερνώσα παράταξη της ΝΔ, κατά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών διαδικασιών εκλογής αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ υποστήριξε τον υποψήφιο πρώην Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο! Αυτή η στήριξη ήταν πολυμέτωπη και βέβαια, και από τα φιλοκυβερνητικά Μέσα! Που προκειμένου να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους, οι οποίοι θα προσέρχονταν στην κάλπη, μέσω δημοσκοπήσεων που είχαν παραγγείλει, έδειχναν τον Ανδρέα Λοβέρδο να προηγείται της κούρσας των 6!

Αλλά, άλλα τα μάτια του λαγού, κι άλλα της κουκουβάγιας! Αφού η κάλπη έθεσε εκτός δεύτερου γύρου τον εκλεκτό της ΝΔ και ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων! Οι οποίοι αμέσως ανασυντάχθηκαν και αποφάσισαν, μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου, να στηρίξουν τον Νίκο Ανδρουλάκη, αρεστό άλλωστε και στη νέα γερμανική κυβέρνηση!

Έτσι μετά από λίγες ώρες ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε πως στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου 2021 και προφανώς επειδή είχε ενοχές έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, πρόσθεσε ότι “έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του (εννοώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη)”!

Εσείς πιστεύετε σήμερα, πως δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία μεταξύ Ανδρέα Λοβέρδου και Νίκου Ανδρουλάκη μετά το πρώτο αποτέλεσμα της κάλπης στις 5 Δεκεμβρίου;

Η στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου στον Νίκο Ανδρουλάκη ήταν απόλυτα ανιδιοτελής, για το καλό της παράταξης ρε γαμώτο, χωρίς πολιτικά ανταλλάγματα;

Λέτε τυχαία το φιλοκυβερνητικό “Πρώτο Θέμα” να κυκλοφόρησε Κυριακή πρωί (οι Κυριακάτικες εφημερίδες “κλείνουν” την ύλη του βράδυ Παρασκευής) βγάζοντας νικητή τον Νίκο Ανδρουλάκη;

Λέτε τυχαία να ήταν η πριμοδότηση του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη προς τον Νίκο Ανδρουλάκη; Από τη στιγμή που η κόντρα του με τον Γιώργο Παπανδρέου κρατάει από το 2005 και κορυφώθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007, όταν και στήριξε την εκλογή Ευάγγελου Βενιζέλου; Τότε όπως και σήμερα ο Γιάννης Πρετεντέρης, ήταν και είναι στο “Mega”! Όπως είναι και αρθρογράφος των “Νέων”! Ιδιοκτησίας του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη!

Λέτε τυχαία να προσήλθε στην κάλπη ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Τι να ψήφισε άραγε;

Έτσι ο Πρωθυπουργός άμεσα ζήτησε να δει τον κ. Ανδρουλάκη και πιστεύω πως θα καταφέρει να τον νουθετήσει και να το πείσει, ώστε να συμμετέχει στην “αυριανή” συγκυβέρνηση ΝΔ-Νέου ΠΑΣΟΚ!

Άλλωστε, τον Νίκο Ανδρουλάκη στήριξε όλο το κομμάτι της Σημιτικής ΝΔ (που μετέχουν στη σημερινή κυβέρνηση), αλλά και άλλα Σημιτικά όργανα, που θα υπουργοποιηθούν στην επόμενη κυβέρνηση ΝΔ-Νέου ΠΑΣΟΚ!

Από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν διαφορές με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και είναι σε ορισμένα ζητήματα ακόμη πιο σκληροί! Όπως επί παραδείγματι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού όλων των Ελλήνων!

Όμως δεν αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί, ότι η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη σήμανε ήδη το τέλος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που η διάσπαση του Κινήματος έρχεται με μαθηματική ακρίβεια;

Αντίθετα με τον Γιώργο Παπανδρέου νικητή – και γνωρίζετε ότι και μόνο που αναφέρω το όνομά του βγάζω φλύκταινες – το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να κρατήσει την αυτονομία και την ανεξαρτησία του!

Γι΄ αυτό οι επόμενες ημέρες θα δείξουν το πόσο σύντομα θα οδηγηθεί το Κίνημα στην οριστική διάσπασή του!

Οψόμεθα!!

Δεν υπάρχει ελευθερία Τύπου στην Ελλάδα…

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Το Βήμα” διαβάζουμε:

Σε συνέντευξή της στην EURACTIV Τσεχίας η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι η κατάσταση της ελευθερίας Τύπου στην Ευρώπη δεν είναι ίδια σε όλα τα κράτη.

Στις προβληματικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου κατατάσσει την Ελλάδα η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βιέρα Γιούροβα.

Σε συνέντευξή της στην EURACTIV Τσεχίας η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι η κατάσταση της ελευθερίας Τύπου στην Ευρώπη δεν είναι ίδια σε όλα τα κράτη! Πιο συγκεκριμένα είπε η Βιέρα Γιούροβα:

«Έχουμε χώρες όπου η δημοσιογραφία είναι ένα πραγματικά επικίνδυνο επάγγελμα, και θα διαπραγματευτώ με αυτά τα κράτη διμερώς, ώστε να μην πάρουν επιπόλαια τις συστάσεις μας. Οι συστάσεις δεν είναι νομικά δεσμευτικές και εξαρτάται από την προθυμία των κρατών μελών να τις ακολουθήσουν»!

Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα συγκεκριμένα αποτελεί μέρος των “προβληματικών” χωρών, απάντησε πως:

«Η Ελλάδα είναι από τις χώρες με αυξημένο κίνδυνο. Εκεί σκοτώθηκε πρόσφατα ένας ερευνητής δημοσιογράφος»!

Αναφερόμενη στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ! Μάλιστα υπογράμμισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία να συζητήσει διμερώς το θέμα της ελεύθερης δημοσιογραφίας με όλες τις χώρες όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, περιλαμβανομένης της Ελλάδας!

Αυτά λοιπόν αναφέρονται σε Μέσο του Ομίλου Μαρινάκη!

Ωστόσο διερωτήθηκαν σε αυτό το Μέσο, αλλά και στα άλλα Μέσα του Oμίλου, εάν και αυτά τα Μέσα συμβάλλουν στην ανελευθερία του Τύπου, όταν συμπορεύονται με τη σημερινή εμμονική κυβέρνηση, που έχει διχάσει και έχει εξοργίσει τον ελληνικό λαό;;

Τι λέτε τώρα! Έκοψαν τον Κύρτσο από την κρατική τηλεόραση; Δεν το πιστεύω…

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος πολύ καιρό τώρα έχει αρχίσει “αντάρτικο” κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αμφισβητώντας πολλές από τις αποφάσεις του.

Αυτό, όπως ήταν φυσικό, εκνεύρισε το στρατηγείο του Μαξίμου και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, προφανώς, δίνοντας εντολή στην κρατική ΕΡΤ, ώστε να “φιμώσει” τον εν λόγω “αντάρτη” Ευρωβουλευτή!

Έτσι ο Γιώργος Κύρτσος κατήγγειλε μέσω των social media πως τέτοια “φίμωση” δεν έκανε ούτε ο Σημίτης, ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Καραμανλής! Και βέβαια, βγαίνει το νόημα πως η “φίμωση” προέρχεται λόγω της κριτικής που ασκεί – κυρίως – στην κακή διαχείριση του Covid-19 από την κυβέρνηση!

Παρακάτω διαβάστε την ανάρτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου:

«Στην ΕΡΤ επί σκληρού ΠΑΣΟΚ με βγάζανε.

Επί Σημίτη – Γ. Παπανδρέου με βγάζανε.

Επί Καραμανλή – Ρουσόπουλου, είχαμε συγκρουστεί, με βγάζανε.

Με κόψανε επί Μητσοτάκη!

Τον Σεπτ. 2020 ζήτησα βελτίωση συγκοινωνιών λόγω COVID-19.
Τον Απρ. 2021 προειδοποίησα για το τσουνάμι θανάτων.

Ασυγχώρητος!»!

Κι εγώ που νόμιζα, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του στο Μαξίμου διακατέχονται από δημοκρατικά αισθήματα και οι οποίοι δεν συμβάλλουν στην ανελευθερία των ΜΜΕ!

Μάλλον γελάστηκα!!

Η εφημερίδα του τοίχου…

Όταν η ελευθερία βγει στην παρανομία, τότε μόνο οι παράνομοι θα είναι ελεύθεροι!!

loading...