Φούσκωσε το ποτάμι της κρίσης και θα παρασύρει πολιτικές και κόμματα.

Η μετάλλαξη «Ο» διασχίζει την υφήλιο, οι χώρες μπαίνουν σε λοκντάουνς παρατηρώντας ότι εμβολιασμένοι και μη διατρέχουν κίνδυνο από τη νέα μετάλλαξη. Και εδώ ο κ. Μητσοτάκης προσπαθώντας να αγκαλιάσει και να εντάξει στο ψηφοθηρικό του στρατόπεδο τους εμβολιασμένους θα γίνει για μια ακόμη φορά κολαστής (τιμωρός) των ανεμβολίαστων. Θα μας πει ότι η νόσος κόβιντ είναι νόσος των ανεμβολίαστων.

Οι ανεμβολίαστοι και οι μεταλλάξεις χαλάνε ωστόσο τα σχέδια του, ώστε να φανεί ως επιτυχής πρωθυπουργός. Έτσι μηχανεύεται τρόπους να ανατρέψει την κακή τύχη που τον περικύκλωσε. Αλλά η κακή και μαύρη τύχη που τον περικύκλωσε δεν είναι μόνο οι μεταλλάξεις, είναι και ο πληθωρισμός, και η κρίση της ενέργεια. Και βέβαια «τριών» κακών μύρια έπονται.

Επιστρατεύει παραμονάριους, δικάσπολους, σκινδαλαμοφράστες, και ό,τι άλλο διαθέτει ως πρόσκαιρη και παλαιότερη λύση για να υπερασπιστούν το «νικητήριο όρθωμα» της μητσοτάκειας υγειονομικοπολιτικής. Η κατασκευασμένη αντικειμενική γενική πρέπει να γίνει με κάθε τρόπο υποκειμενική γενική. Έτσι λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης θέτει όλα τα επιχειρήματα πλαστής επαγωγής σε οργασμό μέχρι θανάτου για να πείσει.

Ο Νίτσε έγραφε «η δύναμή μου το ψέμα». Φαίνεται πως σ’ αυτό ακουμπά όλη η επικοινωνιακή του τακτική. Έτσι αν όλοι οι λαοί δηλώνουν νεκρούς τόσο σε ανεμβολιασμένους όσο και σε εμβολιασμένους, εδώ εμείς ως «περιούσιος λαός» με DNA άριας φυλής δεν έχουμε θανατικά εμβολιασμένων. Και ενώ άλλοι λαοί παίρνουν μέτρα για να προφυλαχθούν εμείς εδώ φτιάχνουμε το μπλοκ εμβολιασμένων προνομιούχων και έκπτωτων μιασμένων ενεμβολίαστων.

Το Απαρχάϊντ φαίνεται να είναι μια λύση στις μορφές κενότητας της νέο-δημοκρατικής, μητσοτακικής πολιτικής. Αν όμως η επιδημική κρίση έβαλε τη ταφόπλακα της ΝΔ, οι ανατιμήσεις των αγαθών, οι αυξήσεις φωτιά του ρεύματος, και τα νέα μέτρα του προϋπολογισμού του 2023 που θα περάσουν τον Σεπτέμβριο του 2022, θα βάλουν την επιγραφή στη ταφόπλακα της ΝΔ.

Η Ν.Δ, έχει καταστεί πλέον ένα ακραίο κόμμα που ασκεί αποκλειστικά και μόνο έναν τρόπο διακυβέρνησης εκείνον της μάραγνας (του μαστιγίου). Τρέφει κανείς ακόμη αυταπάτες ότι το κόμμα της ΝΔ, δεν εφαρμόζει την πλήρη κατάργηση των εγγυήσεων που παρέχονται από το Κράτος Δικαίου; Υπάρχει πολίτης που δεν αναρωτιέται, ότι οι διαχειρίσεις της κυβέρνησης σ’ όλα τα ζητήματα δεν είναι αποτυχημένες;

Ακόμη και τα ψέματα που παρελαύνουν σε καθημερινή πορεία κουράστηκαν να κάνουν υπερωρίες και στην επανάληψη τους απήορα γκρεμίζονται. Το χρηματιστήριο των ψεμάτων πάει για κραχ.

Και ενώ η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο σε όλα τα επίπεδα και όλα γίνονται ατελείωτες καταιγίδες, η κυβέρνηση το χαβά της. Αναφωνεί κάντε εμβόλιο της Φάϊζερ και όλα θα περάσουν. Επιδημίες όλων των ειδών υγειονομικές, οικονομικές, ενεργειακές, για κάθε νόσο Φάϊζερ. Κανένα άλλο εμβόλιο γιατί κανένα δεν έχει αποτελεσματικότητα και κανένα φάρμακο δε σε σώζει, προσκυνείστε την Φάϊζερ. Απεταξάμην τα μονοκλωνικά, απεταξάμην το Lagevrio το φάρμακο της Merck, συνεταξάμην την Φάϊζερ. Αυτά μας λένε οι σκάλοπες και οι αμεριμνοφροντιστές.

Το σύμπτωμα της εποχής μας λέγεται προοπτική ενός λόγου περί της παγκοσμιοποιημένης ιστορίας. Στην παγκοσμιοποποιημένη ιστορία η εννοούμενη αλήθεια δεν έχει θέση για τον άνθρωπο γιατί τον βλέπει ως καλούμενο σε μια ροή εξέλιξης έξω και πέρα από την πρόθεση του.

Θέλουν να μας φωτίσουν για τη σωτηρία μας με εταιρείες φαρμάκων φρανκενστάϊν, αλλά ας καταλάβουν αυτό που τόσο ωραία μας λέει ο Σεφέρης «…το φως δεν το εξηγεί κανείς το βλέπει…». Και αυτό που βλέπει ο ελληνικός λαός θα το εξηγήσει στις κάλπες. Άραγε όπως λέει ο Ελιοτ «…Μας εξαπάτησαν, / Ή εξαπάτησαν τον εαυτό του οι γηραιοί με τους ήπιους λόγους τους,/ Κληροδοτώντας μας απλά μια συνταγή απάτης;…»

Απόστολος Αποστόλου. Καθηγητής φιλοσοφίας.

loading...