Χουντικές Πρακτικές






 Κώστα Δημ Χρονόπουλου 

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)  *   

 «Εδώ Πολυτεχνείο» αλλά και …. «μπαχαλάδικο χουντικών προδιαγραφών.                Δεν θα σταθώ στον …. «Μύθο»  που κατασκευάστηκε τότε, πέραν πάσης πραγματικότητας  και συντηρείται έκτοτε. Έχω άλλωστε παραθέσει τις απόψεις μου εδώ και χρόνια και κατ’ επανάληψη. 

Με την ευκαιρία θα προσθέσω ετούτο: Τόσες εκσκαφές (για διαφόρους λόγους) γίνονται.  Χάθηκε και μία εντολή εκσκαφής και ανοίγματος των φερέτρων των –αμέτρητων;- νεκρών που έπεσαν «ηρωικά» ΕΝΤΟΣ του Πολυτεχνείου (!). Ας είναι. Ο καθένας δικαιούται να πιστεύει και να προσκυνά, ό,τι νομίζει, ανάλογα με την πληρο ή παραπληροφόρηση και τις κομματικές του πεποιθήσεις. 

Ας έρθουμε στην ταμπακιέρα:

Τίνος τελικά είναι, που ανήκει, ποιους εκπροσωπεί η εορταστική Επέτειος; 

Δικαιούται ο καθένας και η καθεμία ή όχι,  να προσέρχεται εκεί και να αφήνει ένα λουλούδι ή στεφάνι; . Προφανώς και όχι. Οφείλει πρώτα να δώσει τα … διαπιστευτήρια του σε μια ομάδα οργισμένων ή καλοκουρδισμένων κομματοποιημένων ή –και – περιθωριοποιημένων νεαρών οι οποίοι ως «φύλακες /άγγελοι» /σεκιουριτάδες, ελέγχουν τους προσερχόμενους και αποφασίζουν κατά το δοκούν αν εκείνοι δικαιούνται (;) ή όχι να καταθέσουν στεφάνι (!). 

Προπηλακίζουν, χειροδικούν , αποδοκιμάζουν και πετούν στο δρόμο τα στεφάνια μη αρεστών σε αυτούς ομάδων ή ατόμων. Θλιβεροί «δημοκρατικοί» προστάτες.  Δημοκρατικό κατάντημα!….

Αναρωτιέμαι: 

1ον Είχαν γεννηθεί και αγωνιστεί, τότε, αυτά τα –υποκινούμενα – οργισμένα μειράκια; 

2ον Αν η αντιπροσωπεία όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου  (η οποία εκφράζει το Κ.Δ.Πολίτευμα μας), δεν επιτρέπεται να τιμήσει την Επέτειο , τότε, για ποια, τι είδους  Δημοκρατία μιλάνε;  

Για τους επαΐοντες: Η τότε Χούντα έπεσε (ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι εξαιτίας του Πολυτεχνείου) ένα (1) χρόνο μετά. Όχι και πάλι για να έρθει η Δημοκρατία , αλλά μία χειρότερη  Ιωαννίδικη Χούντα, που, εκτός των άλλων, οδήγησε στην απώλεια του 40 % περίπου της Κύπρου μας. Αντιλαμβάνομαι ότι στενοχωρώ τους μυθοπλάστες, πολλοί των οποίων έχτισαν πολιτικοκομματικές καριέρες,  αλλά τουλάχιστον περιγράφω την πραγματικότητα , χωρίς να εξαπατώ κανέναν. 

Εκείνοι; 

Τότε λοιπόν , ένα χρόνο μετά το Πολυτεχνείο , από την πρώτη (Παπαδοπουλική) Χούντα, περάσαμε /εγκαταστήσαμε την δεύτερη (Ιωαννίδικη) .

Επακολούθησε μια αμφιλεγόμενη Δημοκρατική αποκατάσταση /κομματοκρατία. Τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα το φετινό, βιώνουμε χουντικές πρακτικές απαγορεύσεων κατάθεσης στεφάνων.  

Φαίνεται πως περνάμε στην «νέα  Χούντα των Μπαχαλάκηδων» λόγω «Δημοκρατικής  Μπαχαλοποίησης».

Τραγική ειρωνεία:

Από Χούντα σε χούντα και, τώρα, ν ε ο χ ο ύ ν τ α πάμε. Το έχει η μοίρα του Πολυτεχνείου,  να φιλοξενεί …. Χουντικές  ε ν α λ λ α γ έ ς και παραλλαγές στο χώρο του. Κρίμα!.

ΥΓ Υποψιάζομαι πως αν τραγουδούσαμε όλοι μαζί μέρα νύχτα, το: «πότε θα κάνει ξαστεριά η Χούντα να περάσει», δεν θα άλλαζαν ιδιαίτερα τα πράγματα . Αφού μαζί μας θα το τραγουδούσαν και οι μπαχαλάκηδες , οι κομματάνθρωποι , τα πάσης προελεύσεως φασιστοειδή (δεξιά και αριστερά), οι τραμπούκοι και οι περιθωριακοί … «Δημοκράτες».   

 

loading...