Τηλεργασία «με ψηφιακά άβαταρ σε ΕΙΚΟΝΙΚΟ περιβάλλον»! Δεν κρατιέται ο Bill Gates


 
«ΒΑΛΤΟΣ» λοιπόν και ο Bill Gates;

Το δικό του «λιθαράκι» (ή μάλλον ογκόλιθο) έρχεται να βάλει ο γνωστός και μη εξαιρετέος “φιλάνθρωπος” στην μετάβαση της ανθρωπότητας στο λεγόμενο METAVERSE.


Θυμίζουμε ότι πρώτο το Facebook, η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, εισήγαγε στην πράξη τον όρο αυτό στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων.


O ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το «μετασύμπαν» που σύμφωνα με τον ίδιο συνιστά το μέλλον του Ίντερνετ, μετά τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, στο οποίο οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση για να αλληλεπιδρούν, να εργάζονται ή να ψυχαγωγούνται μέσω της τεχνολογίας (π.χ. γυαλιά ή κράνη εικονικής και ενισχυμένης πραγματικότητας) 


Ακολούθως η Microsoft, ως απάντηση στις κινήσεις Ζούκερμπεργκ, ετοιμάζει το δικό της “μίνι metaverse”.


Πιο συγκεκριμένα μέσα στον περασμένο μήνα, την πρόθεσή της να δημιουργήσει μια νέα τρισδιάστατη πλατφόρμα, η οποία θα φέρει την ονομασία «Mesh for Teams» και η οποία θα ειδικεύεται στις εικονικές συναντήσεις, γνωστοποίησε η Microsoft, σε μια προσπάθεια να διεισδύσει εγκαίρως στην αναδυόμενη αγορά της εικονικής πραγματικότητας.


Η «πρόβλεψη» Bill Gates

Σίγουρα οποιαδήποτε εκτίμηση κάνει ένα από τα γνωστότερα “πιόνια” των διεθνιστών επί της γης έχει πάντοτε σημασία.


Γράφοντας στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft παρουσίασε το μέλλον της τηλεργασίας και πώς θα μπορούσε να αλλάξει μορφή με την άνοδο του μετασύμπαντος.


Αναφέρθηκε στο πως οι άνθρωποι στο εγγύτατο μέλλον (μόλις σε 2-3 χρόνια) θα εργάζονται σημειώνοντας:


«Μέσα στα επόμενα 2 – 3 χρόνια, προβλέπω ότι οι περισσότερες τηλεδιασκέψεις θα προχωρήσουν από τις κάμερες 2D στο μετασύμπαν. […] έναν τρισδιάστατο χώρο με ψηφιακά άβαταρ.


Μέσα στο σαλόνι σου δεν πρόκειται να έχει μια απρογραμμάτιστη συζήτηση με έναν συνάδελφό σου σχετικά με το τελευταίο επαγγελματικό meeting, αλλά το μετασύμπαν θα δίνει την ευκαιρία η συγκεκριμένη εμπειρία να αναπαράγεται στο σπίτι, με τους ανθρώπους να συναντώνται με τη μορφή 3D άβαταρ σε ένα ψηφιακό χώρο, δίνοντας την αίσθηση ότι είναι μαζί».


Και συνεχίζει γράφοντας τα εξής:


Η ιδέα είναι ότι τελικά θα χρησιμοποιήσετε το avatar σας για να συναντηθείτε με ανθρώπους σε έναν εικονικό χώρο που αναπαράγει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα πραγματικό δωμάτιο μαζί τους. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε κάτι όπως γυαλιά VR και γάντια λήψης κίνησης για να αποτυπώσετε με ακρίβεια τις εκφράσεις, τη γλώσσα του σώματος και την ποιότητα της φωνής σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κατέχουν ακόμη αυτά τα εργαλεία, κάτι που θα επιβραδύνει κάπως την υιοθέτηση του πρότζεκτ. Η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια ενδιάμεση έκδοση το επόμενο έτος, η οποία χρησιμοποιεί την κάμερα web για να κινήσει ένα avatar που χρησιμοποιείται σε την τρέχουσα ρύθμιση 2D.


Σε άλλο σημείο ο ίδιος διευκρινίζει ότι αναφέρεται πάντα σε δουλειές γραφείου και όχι σε τομείς που έχουν να κάνουν με τη χειρονακτική εργασία.


Εκεί βέβαια βλέπουμε ήδη πολύ πριν έρθει ο «βολικός covid» τα ρομπότ να αντικαθιστούν πολύτιμες θέσεις εργασίας που σε άλλες εποχές δίνονταν σε ανθρώπους στους τομείς των κατασκευών (βλ. αυτοκινητοβιομηχανίες) και των διανομών (βλ. Amazon.).

Δεν υπάρχουν σχόλια :