IQ τεστ ή rapid τεστ, κύριοι της κυβέρνησης;

Η μανία των κυβερνητικών μηχανισμών και η επιβολή αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού γεννούν πολλά ερωτήματα, εκ τον οποίων το σημαντικότερο είναι ένα: Οι αρμόδιοι για τη χάραξη των μέτρων επικοινωνούν με το περιβάλλον; Αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στην αγορά; Μπορούν να συλλάβουν το μέγεθος της ζημιάς; Γιατί, εάν όντως αντιλαμβάνονται όλα όσα αναφέρω, τότε ενεργούν εκ του πονηρού, με διαφορετικούς στόχους και κίνητρα, που δεν έχουν καμία σχέση με το Δημόσιο Συμφέρον το οποίο επικαλούνται.

Δεν επιτρέπουν σε ανεμβολίαστους την επίσκεψη σε μπαρ, εστιατόρια, μέρη αναψυχής ούτε σε εξωτερικούς χώρους χωρίς πιστοποιημένο τεστ. Έχει μια λογική αυτό, εάν κάποιος δεν υπολογίσει τον χρόνο και το χρήμα. Πώς, όμως, μπορεί ο εργαζόμενος κάθε φορά που θέλει να πιει τον καφέ του να καταφεύγει σε ένα τεστ το οποίο του κοστίζει δύο ή τρεις φορές όσο ο καφές; Το χάσιμο χρόνου ας το βγάλουμε από τη μέση!

Επιτρέπουν ωστόσο στους εμβολιασμένους να συναθροίζονται στους ίδιους χώρους, όταν είναι γνωστό ότι και εκείνοι νοσούν και μεταφέρουν ιικό φορτίο σε μεγάλο ποσοστό. Προκειμένου να πείσουν τους ανεμβολίαστους -να τους εκβιάσουν, για να ακριβολογώ-, δίνουν ανεπίτρεπτα προνόμια στους εμβολιασμένους! Τι έχουν πετύχει όλοι αυτοί οι εγκέφαλοι; Στα νοσοκομεία τα ποσοστά ασθενών από Covid-19 μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων να είναι πολύ κοντά!

Από το «Βενιζέλειο» στην Κρήτη, από την Κύπρο και από το Νιου Τζέρσεϊ, η ίδια πληροφορία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, τα ποσοστά των εμβολιασμένων νοσούντων είναι υψηλότερα από εκείνα των ανεμβολίαστων. Το επιχείρημα, δε, ότι οι εμβολιασμένοι αντιμετωπίζουν με ηπιότερα συμπτώματα τη νόσο δεν γνωρίζω πόσο ευσταθεί, αφού σε πολλές ΜΕΘ τα ποσοστά εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων είναι ίδια.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες μπορούν να στριμώχνονται σαν τις σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς κανένα τεστ, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, φυσικά, γιατί ποιος άνθρωπος που έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί με άλλο μέσον θα πάει να στριμωχθεί σε μετρό και λεωφορεία;

Το ίδιο και στα γήπεδα. Γεμάτα, με τους οπαδούς να γίνονται ένα στις θύρες των φανατικών!

Εννοείται ότι στα γήπεδα μπαίνουν μόνον οι εμβολιασμένοι, οι οποίοι, φυσικά, νοσούν με τη σειρά τους κατά εκατοντάδες, γιατί ο ανεμβολίαστος και δεν μπορεί να μπει και φυλάγεται επειδή φοβάται.

Και λοιπόν, Τριανταφυλλόπουλε, μου γράφουν ορισμένοι, εσύ τι προτείνεις; Και τους εξηγώ ότι εμένα δεν με ψήφισε κανένας για να παίρνω μέτρα – με ψηφίζει, όμως, καθημερινά απ’ όσα γράφω ή παρουσιάζω.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία οφείλω να θέσω υπ’ όψιν των αρμοδίων, ούτως ώστε, εάν μπουν στον κόπο να μελετήσουν κατά πόσον είναι εφικτά και φυσικά αποδίδουν, να ενεργήσουν τα δέοντα.

Καλοί μου άνθρωποι, όλοι γνωρίζουμε ότι καμία επιχείρηση δεν λειτουργεί με γνώμονα το Δημόσιο Συμφέρον, το οποίο πάντοτε επικαλείστε, αλλά με βάση το δικό της συμφέρον. Επομένως, βρίσκεστε σε αυτήν τη θέση για να σταθμίζετε τα δύο συμφέροντα, ούτως ώστε και οι επιχειρήσεις να κερδίζουν μέσα σε λογικά πλαίσια και οι πολίτες να παραμένουν ασφαλείς.

Αυτήν τη στιγμή διαλύετε τον κλάδο της εστίασης με τα μέτρα που πήρατε, χωρίς να προστατεύετε την κοινωνία! Ουσιαστικά, νεκρώνετε την αγορά γιατί η εστίαση κινεί δεκάδες άλλους κλάδους.

Η εμμονή σας στον διαχωρισμό εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων, πέρα από το γεγονός ότι δεν απέδωσε καρπούς, θα κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια στην Οικονομία, θα προκαλέσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα όχι μόνον στους εργαζομένους του κλάδου, αλλά και στους πελάτες που εξυπηρετεί, γιατί ήδη, εάν δεν το πήρατε χαμπάρι, τα ψυχολογικά προβλήματα των αποκλεισμένων ανθρώπων είναι τεράστια.

Μετά τα lockdowns και την οικονομική ανέχεια, καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν έναν παράλογο και ανούσιο αποκλεισμό!

Τι μπορεί να γίνει; Πάμε, λοιπόν, και σε αυτό το έρμο ερώτημα του τι μπορεί να γίνει, για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Δωρεάν rapid tests!

Ναι, έτσι όπως το ακούτε: Δωρεάν τα τεστ αλλά και πιστοποιημένα ταυτόχρονα από τα φαρμακεία ή τα συνεργεία σας, που τρέχουν από δω και από κει να ανακαλύψουν κρούσματα, όπως τα αποκαλείτε, για να υπάρχει σαφής εικόνα.

Εφικτό, κύριοι της κυβέρνησης, και αποδοτικό. Δεν κοστίζει πάνω από ένα ευρώ για εσάς το τεστ. Δέκα εκατομμύρια Έλληνες, εάν υποθέσουμε ότι θα το κάνουν δύο φορές την εβδομάδα, όλοι όμως, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα προκύψει ένα κόστος της τάξης των 80 εκατομμυρίων τον μήνα. Υπολογίστε άλλα 20 εκατομμύρια για τους φαρμακοποιούς που θα επιδιώκουν και εκείνοι την αμοιβή τους. Με εκατό εκατομμύρια θα έχετε πλήρη εικόνα της εξάπλωσης της νόσου αφενός για τη σωστή αντιμετώπισή της και πολλαπλάσια κέρδη αφετέρου, εφόσον η αγορά θα λειτουργεί και ο κόσμος θα παραμένει ήρεμος. Την κοινωνική γαλήνη, μάλιστα, να τη λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν, γιατί το κόστος της είναι ανυπολόγιστο και, όταν η κατάσταση ξεφύγει, θα ζητάτε τα ρέστα από τον Θεοδωρικάκο. Όμως, οι ανθρωποθυσίες δεν αποδίδουν, όπως γνωρίζετε από το κοντινό παρελθόν: Μάτι, πλημμύρες κ.λπ.

Αυτά, φυσικά, εφόσον λειτουργείτε με γνώμονα το Δημόσιο Συμφέρον. Γιατί, εάν λειτουργείτε με γνώμονα μόνο τα κέρδη των εταιρειών, είναι περιττό να επιδιώκουμε ανθρώπινες και έξυπνες λύσεις.

Μην εκβιάζετε και μην απειλείτε τους πολίτες για θέματα που άπτονται της υγείας τους. Μη μεταφέρετε τις διαφωνίες των επιστημόνων για τη χρησιμότητα των εμβολίων στους πολίτες, οι οποίοι δεν διαθέτουν την απαραίτητη γνώση και διχάζονται άνευ λόγου. Διά της βίας δεν πραγματοποιούνται ούτε οι πλέον ανώδυνοι σχεδιασμοί – πολύ περισσότερο οι ιατρικές πράξεις. Δύο κεφαλές μπορούν να συνεννοηθούν μόνον όταν και οι δύο είναι κενές ή όταν είναι γεμάτες. Διαλέξτε!

Μην επενδύετε, επίσης, στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού για την επανεκλογή σας. Βρείτε άλλες λύσεις…
Υπάρχουν. Ο αντίπαλός σας είναι πτώμα, έτσι κι αλλιώς, αλλά ούτε σε αυτό να ποντάρετε, εφαρμόζοντας ακατανόητα μέτρα, γιατί έχει συμβεί πολλές φορές τα πτώματα να σηκώνονται όρθια. Και τότε…

zougla.gr

loading...