Οι επιχειρηματίες της εστίασης θα ζητήσουν από τον πρωθυπουργό υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό


 

Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται οι επιχειρηματίες της εστίασης καθώς τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και οι έλεγχοι στην είσοδο των καταστημάτων έχουν φέρει το χάος.


Εκπρόσωποι του λιανεμπορίου και της εστίασης θα συναντηθούν σήμερα  Δευτέρα (στις 10:00) με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλους υπουργούς και σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσουν πρώτον τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για το προσωπικό τους και δεύτερον την είσοδο στα καταστήματα (στους κλειστούς χώρους) και των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί με rapid-tests. Αιτία η κατακόρυφη πτώση της κίνησης που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, που έχει φτάσει στο 30% περίπου. 


Οι εκπρόσωποι της εστίασης αναμένεται πάντως σε μια ολίγον… οξύμωρη κίνηση (αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες), να ζητήσουν να επιτραπεί η είσοδος των μη εμβολιασμένων στους κλειστούς χώρους με rapid test… Η Κυβέρνηση ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ετοιμάζεται να ανακοινώσει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην εστίαση εντός των προσεχών ημερών.


Εκτός και αν έχει γίνει αλλαγή πλεύσης, κάτι που πιθανόν άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο Real Fm: «Σε καμία χώρα δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στον ιδιωτικό τομέα. Τα ποσοστά εμβολιασμού στους χώρους που κατά καιρούς κουβεντιάζουμε είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν να πει κανείς ότι με την υποχρεωτικότητα θα άλλαζα πολύ τα πράγματα.


Ιδιαίτερα για την εστίαση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέραν της σύστασης για εμβολιασμό, υπάρχει ένα πάρα πολύ αυστηρό πλαίσιο για τους εργαζόμενους που δεν είναι εμβολιασμένοι που προβλέπει συνεχή εργαστηριακό έλεγχο με rapid και μοριακά test».


Από την πλευρά του λιανεμπορίου θα ζητηθεί να είναι οριζόντια η εφαρμογή των μέτρων (σ.σ. με rapid test παντού δηλαδή), βάζοντας στο «στόχαστρο» την εξαίρεση (κυρίως) των σούπερ μάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :