Μητροπολίτης Δράμας: «Να κοπούν οι μισθοί των αρνητών ιερέων»

 Να κοπούν οι μισθοί των ανεμβολίαστων ιερέων και τα χρήματα που θα εξασφαλιστούν να διατεθούν ως επίδομα στους υγειονομικούς, προτείνει ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος.

Ήδη μάλιστα έχει προχωρήσει σε πνευματικά επιτίμια σε κληρικούς που δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες της εκκλησιαστικής διοίκησης, προτείνει στις κρατικές υπηρεσίες να βρει μέσω της λίστας μισθοδοσίας τους κληρικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί κι εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι υγείας για την άρνηση τους, να τους διακόπτεται ο μισθός.

«Έχουμε, να το πω έτσι, απηυδήσει και βγει από τα ρούχα μας με αυτές τις νοσηρές καταστάσεις» λέει με νόημα ο μητροπολίτης ο οποίος όπως αποκάλυψε δέχεται απειλητικές επιστολές από υποστηρικτές των κληρικών που έχει τιμωρήσει, οι οποίες καταλήγουν με την φράση πως δεν θα κάνει Χριστούγεννα στην Δράμα, αν δεν πάρει πίσω τις αποφάσεις του.

«Δηλαδή θα με δολοφονήσουν αυτοί οι άνθρωποι;» αναρωτιέται ο μητροπολίτης που ξεκαθαρίζει πως «εάν κάτι συμβεί ή στην Μητρόπολη ή σε χώρο δικό μας, ηθικοί αυτουργοί είναι αυτοί και οι πάτρωνές τους, οι ιερείς που τους υποθάλπουν ή αν δεν τους υποθάλπουν οφείλουν δημόσια να αποδοκιμάσουν τέτοιες πράξεις και ενέργειες». Συμπληρώνει δε πως αυτές οι ενέργειες δικαιώνουν τις αποφάσεις του και τον ίδιο που έκοψε «αυτήν τη νοσηρή σχέση που καλλιεργείται μέσα στους ναούς».

Και συνέχισε:

«Στην Εκκλησία έχουμε εγκληματίες μετανοημένος αλλά Εκκλησία που να καλλιεργεί το έγκλημα και την παραβατική συμφορά εγώ δεν μπορώ να δεχτώ. Χριστιανισμός τέτοιου τύπου δεν υπάρχει κι αν θέλουν να τον βρουν, να πάνε εκτός της τοπικής εκκλησίας της Δράμας, είτε είναι παπάδες είτε λαϊκοί».

(Από orthodoxia.info)

loading...