Η υπερτροφή που θα διατηρήσει υγιή τον εγκέφαλό σας – Τι έδειξε η έρευνα

 Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ευεξίας του οργανισμού, ενώ υπάρχει μια συγκεκριμένη τροφή που συμβάλλει τα μέγιστα στην υγεία του εγκεφάλου μας.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες και τις μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου 1.623 ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών χωρίς ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιαγγειακής νόσου ή άνοιας.

Για τη διεξαγωγή της μελέτης, οι ερευνητές χώρισαν τα δεδομένα από τους συμμετέχοντες σε τέσσερις ομάδες ανάλογα με τη συχνότητα κατανάλωσης ψαριών, δηλαδή από μια φορά την εβδομάδα ή και λιγότερο έως τέσσερις φορές την εβδομάδα ή και περισσότερο και, στη συνέχεια, συνέκριναν τα στοιχεία με τον αριθμό σημαδιών εμφάνισης καρδιακής νόσου.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Neurology», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο πιο συχνά οι άνθρωποι έτρωγαν ψάρια, τόσο λιγότερα σημάδια παρουσιάζονταν σε μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου και, μάλιστα, αυτή η σχέση ήταν ιδιαίτερα έντονη σε άτομα από 65 έως 69 ετών.

Χαρακτηριστικά, οι ερευνητές σημείωσαν: «Αυτή η μελέτη παρέχει στοιχεία κατηγορίας ΙΙ και καταδεικνύει ότι, σε άτομα χωρίς εγκεφαλικό ή άνοια, η μεγαλύτερη πρόσληψη ψαριών σχετίζεται με χαμηλότερη υποκλινική εγκεφαλοαγγειακή νόσο στη μαγνητική τομογραφία».

Έτσι, λοιπόν, φαίνεται η ευεργετική επίδραση των ψαριών, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη των εγκεφαλικών και καρδιαγγειακών παθήσεων.

loading...