Η Αυστρία εξεγείρεται ενάντια στη «δικτατορία της υγείας» – Η αστυνομία και ο στρατός αρνούνται να ελέγξουν τα δελτία υγείας στο όνομα της «ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

 Θα συμμετάσχουν σε μια μεγάλη διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού περιορισμού στις 20 Νοεμβρίου 2021 στη Βιέννη.

Λίγες μόνο ημέρες αφότου ο Αυστριακός Καγκελάριος Alexander Schallenberg αποφάσισε να επιβάλλει περιορισμούς στους ανεμβολίαστους, πολιτικοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν μια μεγάλης κλίμακας εξέγερση ενάντια σε αυτά τα μοναδικά ελευθεροκτόνα μέτρα.

Ο Herbert Kickel, ηγέτης του Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ), κάλεσε σε «μεγα-διαδήλωση» στις 20 Νοεμβρίου στη Βιέννη.

Λίγο αργότερα, ο Manfred Haidinger, πρόεδρος της Ένωσης Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστρίας (FGÖ), ακολούθησε το κάλεσμα και συμμετείχε στην έκκληση σε μια επιστολή που δημοσιεύθηκε στις 14 Νοεμβρίου. Σκοπεύει να «υπερασπιστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες». Το FGÖ διευκρινίζει ότι «όλοι» επιτρέπεται να διαδηλώνουν, ακόμα κι αν είναι περιορισμένοι!

Επιπλέον, η Ένωση Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστρίας (FGÖ) ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο μεγάλο συλλαλητήριο της Βιέννης.

Η υποχρέωση ελέγχου που επέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών Carl Nehmer έχει ήδη απορριφθεί και από το σωματείο των αστυνομικών.

Η κυβέρνηση σε πανικό

Πρόκειται για ένα ηχηρό χαστούκι για την κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα με τα αυστριακά ΜΜΕ, καθίσταται ολοένα και πιο πανικόβλητη.

Ο Hermann Greylinger (Χέρμαν Γκρέιλινγκερ), πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατικών Συνδικάτων (Social Democratic Trade Unions – FSG) και του αστυνομικού συνδικάτου, δεν άφησε καμία αμφιβολία σε συνέντευξή του ότι η αστυνομία αισθάνεται ανίκανη να πραγματοποιήσει αυτούς τους ελέγχους, σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα Wochenblick.

Ο Manfred Haidinger (της FGÖ) πρόσθεσε στην επιστολή του:

«Με την παρούσα, επισημαίνουμε ότι η συμμετοχή σε συγκεντρώσεις αποτελεί ιδιαίτερα προστατευμένο νόμιμο δικαίωμα και ότι αυτό λαμβάνεται επίσης υπόψη στο επί του παρόντος διαθέσιμο σχέδιο διατάγματος. Επιτρέπεται η συμμετοχή και τα ταξίδια σε όλη την Αυστρία.

Ακόμα κι αν συνιστάται αν στους μη-εμβολιασμένους να ταξιδεύουν με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς.

Η απαγόρευση προγραμματισμένης από πολίτες συνάντησης καθώς και η απαγόρευση συγκέντρωσης πολιτικών κομμάτων έχουν αναγνωριστεί ως παράνομες» από το Διοικητικό Δικαστήριο της Βιέννης.

loading...