Προκλητικός Μητσοτάκης: «Γύρισα στην Ελλάδα το 1997 γιατί βρήκα καλή δουλειά» – Επέστρεψε για να διαχειριστεί 120.000.000!

Η «καλή δουλειά» στην οποία αναφέρεται ο πρωθυπουργός ήταν η ανάθεση σε αυτόν ενός fund που δημιούργησε η Εθνική Τράπεζα!

Την δική του οπτική για το τι είναι «καλή δουλειά» έδωσε στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με τους Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει ταυτιστεί με εκείνους που έφυγαν από την Ελλάδα γιατί δεν έβρισκαν δουλειά (ενώ εκείνος πήγε με τα χρήματα της οικογενείας του να σπουδάσει στο εξωτερικό) και δεν επιστρέφουν γιατί δεν βρίσκουν εργασία (ενώ εκείνου του έστησαν fund για να μοιράζει χρήματα σε επενδύσεις).

Συγκεκριμένα ο Κ. Μητσοτάκης είπε στους συμπατριώτες που ζουν στο Λονδίνο: «Η γενιά που έφυγε την τελευταία δεκαετία αρχίζει και σκέφτεται πολύ σοβαρά να γυρίσει στη χώρα. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά ενθαρρυντικό. Μεταφέρω και εγώ τη δική μου εμπειρία όταν το ’97 αποφάσισα να γυρίσω. Στην Ελλάδα γύρισα γιατί από τη μία είχα βρει μία καλή δουλειά και από την άλλη γιατί πίστευα τότε στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας».ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Η «καλή δουλειά» στην οποία αναφέρεται ο Κ. Μητσοτάκης ήταν η ανάθεση σε αυτόν ενός fund που δημιούργησε η Εθνική Τράπεζα και του ανέθεσε την διαχείριση περίπου 120 εκατ. Τότε στην Ελλάδα πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Σημίτης και διοικητής στην Εθνική ο αείμνηστος Καρατζάς, ενώ λέγεται ότι υπήρξε παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η τύχη και η διαχείριση του fund, όπως και το που πήγαν τα χρήματα, δεν έγιναν γνωστά ποτέ…

Ο πρωθυπουργός της χώρας κάνει ό,τι μπορεί για την ανάσχεση του brain drain…

loading...