Ληξουριώτισσα: «Vira τις άγκυρες και βάλε πλώρη…»

(Το παρόν άρθρο “συνοδεύει” – ένεκα της επικαιρότητας -, ως άλλο ένθετο, την σειρά άρθρων «Η απαίσια ιστορία των τσιμπημάτων».)

Με αφορμή δυο αναρτήσεις που μας απασχόλησαν τελευταία σε σχέση με τον ισοπεδωτικό άνεμο «υποχρεωτικότητας» που πότε πνέει δυνατά και πότε κοπάζει φαινομενικά (!):

https://attikanea.info/%CE%A9%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%95%CE%9A%CE%92%CE%99%CE%91%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%A3%CE%A4%CE%9F-%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%9D%CE%91%CE%A5%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%9D%CE%91-%CE%95%CE%9C%CE%92%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%99/ και https://www.youtube.com/watch?v=lYfgpjnCr8Q , παραθέτω προς προβληματισμό, δυο εκδοτικά «στιγμιότυπα» που χρονογραφούν γεγονότα υψίστης σημασίας από την ιστορία των ενόπλων δυνάμεων κάποιων νυν συμμάχων μάς, που είχαν δεχτεί επίθεση από τις… βελόνες!

Α. «Vaccine A: The Covert Government Experiment That’s Killing Our Soldiers–and Why GI’s Are Only the First Victims»

by Gary Matsumoto

«Εμβόλιο Α – το μυστικό πείραμα της κυβέρνησης, που σκοτώνει τους στρατιώτες μας και γιατί αυτοί αποτελούν μόνο τα πρώτα θύματα», του Γκέρυ Ματσουμότο

Στη συνέχεια, σε δική μου μετάφραση, λίγα λόγια για τον συγγραφέα και διάφορες περιγραφές/κριτικές του βιβλίου:

Για τον συγγραφέα (https://www.amazon.com/Vaccine-Government-Experiment-Killing-Soldiers/dp/046504400X/ref=sr_1_1?dchild=1&qid=1634110942&refinements=p_27%3AGary+Matsumoto&s=books&sr=1-1) :

«Ο Γκέρυ Ματσουμότο είναι ένας δημοσιογράφος με έδρα στη Νέα Υόρκη, με αποστολές σε τριάντα δύο διαφορετικές χώρες σε πέντε ηπείρους` έχει αναφέρει τα γεγονότα δυο πολέμων και πέντε λαϊκών εξεγέρσεων, κερδίζοντας δέκα δημοσιογραφικά βραβεία. Υπήρξε διευθυντής του Παραρτήματος του NBC Radio News στο Λονδίνο και προϊστάμενος ανταποκριτής του` επίσης ήταν Εθνικός Ανταποκριτής για το NBC’s Weekend Today Show και Υψηλά Ιστάμενος Ανταποκριτής για το Fox News Channel. Ως εκφωνητής έχει ενημερώσει για ένα ευρύ φάσμα γεγονότων, από την πτώση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ανατολική Ευρώπη, στη «Θύελλα της Ερήμου», από το μακελειό στη Πλατεία Τιενανμέν, στον θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνας. Είχε γράψει επίσης για τις επιστολικές επιθέσεις με άνθρακα στα έντυπα «Τhe Washington Post» και «Science magazine». Το άρθρο του, το 1999, στο «Vanity Fair» ήταν το πρώτο που συνέδεσε το εμβόλιο κατά του άνθρακα με το Σύνδρομο του Κόλπου.»

Περιγραφές/Κριτικές:

https://www.thriftbooks.com/w/vaccine-a-the-covert-government-experiment-thats-killing-our-soldiers–and-why-gis-are-only-the-first-victims_gary-matsumoto/432174/#edition=2583295&idiq=1326917

«Για το πως οι Αμερικανοί στρατιώτες έγιναν υποκείμενα ιατρικών πειραμάτων που προκάλεσαν εξουθενωτικά χρόνια νοσήματα και γιατί το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι μια τρομακτική επιδημία που να μας επηρεάσει όλους. Στο όνομα της Αμύνης, ο συγγραφέας περιγράφει μια ιστορία προδοσίας, μια ιστορία αυξανόμενης ιατρικής αλαζονείας, απαλλαγμένη από την δημόσια λογοδοσία, [όντας] θωρακισμένη από μια αδιαμφισβήτητη ολιγωρία της δημόσιας ασφάλειας.

Ο δημοσιογράφος-ερευνητής Γκέρυ Ματσουμότο αποκαλύπτει ότι χιλιάδες νεαρούς/ές άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων των Η.Π.Α. υποβλήθηκαν σε ιατρικά πειράματα που διεξήχθηκαν χωρίς την δική τους συναίνεση, εν άγνοιάς τους και που τους έθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο.

Δεν φτάνει που είχαν τους στρατιωτικούς επιστήμονες να εκτελούν ανήθικα πειράματα σε αμερικανούς και βρετανούς στρατιώτες` δεν φτάνει που αρνούνται να αποδέχθούν τα πειράματα και τα αποτελέσματα αυτών` αλλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν μια θανατηφόρα ουσία σε πειραματικά εμβόλια – όπου αυτή η ουσία αναπτύσσεται για χρήση σε εμβόλια που προορίζονται για μαζικές ανοσοποιήσεις, παγκοσμίως.

[Ο συγγραφέας] Σε μια ανησυχητική αφήγηση, στο όνομα της Αμύνης, διηγείται αυτή την επιστημονική τραγωδία, που αφορά την παράδοση των Ενόπλων Δυνάμεων των Η.Π.Α. σε ιατρικά πειράματα που γίνονται σε στρατιώτες μέχρι και σήμερα, που οι συνέπειες αυτών των πειραματικών εμβ …» (σ.σ. – το κείμενο διακόπτεται απότομα)

https://www.amazon.com/Vaccine-Government-Experiment-Killing- Soldiers/dp/0465021824

«Σε αυτή την προκλητική ματιά στον αμερικανικό στρατό από την εποχή του Πολέμου στον Περσικό Κόλπο μέχρι την εισβολή στο Ιράκ, ο ερευνητικός δημοσιογράφος Γκέρυ Ματσουμότο υποστηρίζει ότι ένα εμβόλιο άνθρακος που διανεμήθηκε από τον Τομέα Αμύνης ήταν η αιτία για το Σύνδρομο του Κόλπου και η αφετηρία μιας μαζικής συγκάλυψης. Ο Ματσουμότο το αποκαλεί η χειρότερη περίσταση φίλιας πυράς στην στρατιωτική ιστορία. Ως μια επιδέξια πλεγμένη αφήγηση που αποτελεί προειδοποίηση για αυτήν την κατασκευασμένη επιδημία, [το βιβλίο] Vaccine A είναι μια πολύ χρειαζούμενη αναφορά για το τι πήγε στραβά και γιατί.»

https://www.goodreads.com/en/book/show/1164749.Vaccine_A

[Το βιβλίο] Vaccine A αποκαλύπτει μια ιστορία προδοσίας – η προδοσία των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, η προδοσία της ιατρικής ηθικής και η προδοσία του Αμερικανικού λαού, εκ μέρους των στρατιωτικών και πολιτικών ηγετών που έχουν ορκιστεί να τον προστατεύουν. Ο βετεράνος δημοσιογράφος Γκέρυ Ματσουμότο δείχνει ότι το χειρότερο περιστατικό φιλίου πυρός στην στρατιωτική ιστορία προκλήθηκε από κάτι που κανένας στρατιώτης δεν είχε λόγους να πιστέψει πως θα τον έβλαπτε: ένα εμβόλιο χορηγημένο από τους ίδιους τους στρατιωτικούς ιατρούς. Όταν τα στρατεύματα πήγαν στην Μέση Ανατολή για να πολεμήσουνε στον Περσικό Κόλπο, το 1991 και στο Ιράκ, το 2003, πολλοί [στρατιώτες] – χιλιάδες, ίσως – έλαβαν ένα πειραματικό εμβόλιο άνθρακος αντί εκείνου που είχε την έγκριση του FDA. Η Αμερικανική κυβέρνηση τους χρησιμοποίησε εν άγνοιά τους και χωρίς την συναίνεσή τους, για πειραματόζωα σε ένα μαζικό πείραμα που πήγε καταστροφικά στραβά.»

https://www.amazon.com/Vaccine-Government-Experiment-Killing-Soldiers/dp/046504400X/ref=sr_1_1?dchild=1&qid=1634110942&refinements=p_27%3AGary+Matsumoto&s=books&sr=1-1

Μια κριτική από τοThe Washington Post:

«Η ιστορία των ιατρικών πειραμάτων σε στρατιώτες είναι και αμφιθυμική και αμφιλεγόμενη. Από την δεκαετία του 1930, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί και δημόσιοι υπάλληλοι έχουν κατά καιρούς προτάξει την χρήση του στρατιωτικού προσωπικού ως ανθρώπινα πειραματόζωα` ενίοτε οι φαντάροι υπήρξαν οι πιο αναμενόμενοι υποψήφιοι για να βοηθούν με την απάντηση σε απορίες σχετικά με ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Σύμφωνα με τη μια άποψη, αυτοί οι νέοι στρατιώτες είναι οι καλύτεροί μας, οι ήρωες μας και δεν πρέπει να τους εκμεταλλεύονται για πειραματικούς σκοπούς` σύμφωνα με την άλλη άποψη, υποστηρίζεται ότι αυτοί έχουν ήδη συμφωνήσει να αναλάβουν ρίσκα υπηρετώντας, οπότε και αποτελούν φυσικά αντικείμενα πειραματισμού. Αυτές οι απόψεις, συχνά, συνυπήρχαν, με την μια πλευρά της δομής ασφάλειας να αντιστέκεται στην ευκαιρία που είχε να χρησιμοποιήσει στρατιωτικό προσωπικό σε ιατρικές έρευνες και με την άλλη πλευρά να την εκμεταλλεύεται. Στη διάρκεια του Β’ Π.Π., π.χ., η Επιτροπή Ιατρικής Έρευνας του Λευκού Οίκου αποφάσισε να μην δεχτεί την χρήση στρατιωτών σε πειράματα, ενώ το Ναυτικό έσπρωξε ναύτες σε μελέτες για το αέριο μουστάρδας.

Γενικά, οι στρατιώτες πρέπει να ακολουθούν τις διαταγές που θα τους κρατάνε σε υπηρεσιακή ετοιμότητα – μια προϋπόθεση που επεκτάθηκε και όσον αφορά την αποδοχή ιατρικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των πειραματικών θεραπειών σε περίπτωση που η απειλή είναι μεγάλη και η αγωγή πιστεύεται πως θα ήταν εν δυνάμει ωφέλιμη. Όμως οι κανόνες του Τμήματος Αμύνης απαιτούν επίσης να προηγηθεί επιστημονική επισκόπηση και συναίνεση με βάση την ενημέρωση για εξαιρετικά πειραματικές επεμβάσεις. Επιπλέον υπάρχει ένα ευρύτερο πρόβλημα, τόσο στην αστική, όσο και στην στρατιωτική ιατρική` το ότι δεν είναι πάντα εύκολο να πει κανείς τη διαφορά μεταξύ ενός στοχευμένου ιατρικού πειράματος που υπόκειται στους γενικούς κανόνες που τείνουν να κυβερνούν την ιατρική έρευνα και μιας ελαφρός καινοτόμου προσέγγισης, που δεν υπόκειται σε αυτούς τους κανόνες.

Ο Γκέρυ Ματσουμότο, ένας πρώην δημοσιογράφος του NBC και Fox News υποστηρίζει στο [βιβλίο] «Vaccine A» ότι από τον Πόλεμο του Κόλπου το 1991, οι στρατιώτες των Η.Π.Α. είχαν εκτεθεί – δίχως την δική τους συναίνεση – σε ένα τεράστιο, βλαβερό ιατρικό πείραμα, που αφορούσε ένα «δεύτερης γενιάς» εμβόλιο ενάντια του άνθρακος. Αναφέρει ότι το εμβόλιο προ του 1990 ήταν τόσο κεκαθαρμένο που το Πεντάγωνο, με επικεφαλής τον Γραμματέα Αμύνης Dick Cheney φοβήθηκε μήπως θα ήταν ατελέσφορο ενάντια των βιολογικών όπλων του Σαντάμ Χουσέϊν. Ώστε ο Cheney διέταξε το τμήμα ιατρικών ζητημάτων του Πενταγώνου να εντοπίσει μια δεύτερη πηγή εμβολίου.

Ο Ματσουμότο υποστηρίζει ότι κάποια στιγμή, κάποιος αποφάσισε να προσθέσει στο εμβόλιο ένα έλαιο ονόματι squalene/σκουαλίν, προκειμένου να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε το εμβόλιο να γίνει πιο αποτελεσματικό. Το σκουαλίν βρίσκεται στον οργανισμό πολλών ζώων, ακόμα και του ανθρώπου αλλά αντλήθηκε για την περίπτωση από καρχαρίες.

Σύντομα μετά από την επιστροφή των στρατευμάτων από τον Κόλπο, κάποιοι βετεράνοι άρχισαν να παραπονιούνται για συμπτώματα που περιελάμβαναν πόνους στις αρθρώσεις, εξανθήματα, κόπωση, τριχόπτωση, αυξομειώσεις στο σωματικό βάρος, πονοκεφάλους και πεπτικές διαταραχές. Τα προβλήματα αυτά συγκεντρώθηκαν κάτω από την επικεφαλίδα «Σύνδρομο του Κόλπου». Ο Ματσουμότο λέει ότι πολλά θύματα είχαν αντισώματα για το σκουαλίν στον οργανισμό τους, γεγονός που έδειχνε πως τα άτομα είχαν εκτεθεί στο συγκεκριμένο έλαιο. Σύμφωνα με τον Ματσουμότο, ένας αυξανόμενος όγκος επιστημονικών αποδείξεων δείχνει ότι το ενέσιμο σκουαλίν υπερδιεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα προκαλώντας μια πληθωρική ανοσολογική αντίδραση όπου η φυσική άμυνα του οργανισμού παύει να ανέχεται τα συστατικά του ιδίου του οργανισμού. Η διάσπαση των κυττάρων και το περιεχόμενο αυτών οδηγεί σε νόσους όπως λύκος, αρθρίτιδα και σκλήρυνση κατά πλάκας.

Υπάρχουν άλλες θεωρίες για τον, ακόμα ανεξήγητο, Σύνδρομο του Κόλπου, που αναφέρονται στο άγχος και στην έκθεση στα νευροτοξικά αέρια των Ιρακινών, όπως το αέριο σαρίν. Όμως ο Ματσουμότο επιμένει ότι το «εμβόλιο Α» (όπως το ονόμαζαν, συνθηματικά, στον Κόλπο) είναι η ποιο πιθανή απάντηση. Ακόμα χειρότερα, υποστηρίζει πως μια εκτεταμένη, συμφεροντολόγα και, περιστασιακά, χρηματο-συγκρουόμενη συνωμοσιολογία των κυβερνητικών πρακτορείων, μαζί με ιδιωτικά συμφέροντα (συμπεριλαμβανομένου της Chiron, η εταιρία εμβολίων γρίπης που παρασκευάζει και το επιπρόσθετο στοιχείο σκουαλίν) έχει αγνοήσει τις υπάρχουσες πληροφορίες και συνεχίζει να εκθέτει τους στρατιώτες στο επικίνδυνο σκεύασμα εμβολίου.

Ένα πρόβλημα με την θεωρία του Ματσουμότο είναι ότι το σκουαλίν βρίσκεται στα κύτταρα του ιδίου του οργανισμού. Κάτι άλλο θα μπορούσε να είναι αυτό που προκαλεί τα κύτταρα να διασπόνται και να ελευθερώνουν σκουαλίν. Το σκουαλίν το βρίσκουμε επίσης στα τρόφιμα, συνεπώς και στις υπέρογκες ποσότητες από ενεργειακά μπισκότα που καταναλώνουν οι στρατιώτες. Τα εργαστηριακά τέστ του εμβολίου θα μπορούσαν επίσης να μολυνθούν με σκουαλίν από τα δάκτυλα του παρασκευαστή. Επιπλέον, όπως αποδέχεται και ο Ματσουμότο, μια πλήρης θεωρία θα έπρεπε να εξηγήσει γιατί κάποιοι που εκτέθηκαν στο εμβόλιο με το σκουαλίν νόσησαν και άλλοι δεν νόσησαν. Η επιδημιολογία των διαταραχών που ομαδοποιήθηκαν ως Σύνδρομο του Κόλπου είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκεκριμενοποιηθεί.

[…]

O Ματσουμότο αφήνει την εντύπωση ότι τόσο ΄στην αστική όσο και στην στρατιωτική σφαίρα το σύστημα ερεύνης για την προστασία του ανθρώπου είναι μια απάτη. Ενώ υπάρχουν όντος προβλήματα με το σύστημα, η εκτίμηση του για τους υπάρχοντες κανόνες είναι ανακριβής. Π.χ., βγάζοντας έξω από τα συμφραζόμενα μια αράδα από τον ομοσπονδιακό κανονισμό, , υποστηρίζει πως η επιτροπή για την ηθική της έρευνας μπορεί να αθετεί με ευκολία την απαίτηση να εξασφαλίζεται η ενημερωμένη συναίνεση του υποκειμένου όταν πρόκειται για σημαντική επιστημονική [πράξη], αλλά δεν σημειώνει ότι αυτό αναφέρεται σε περιπτώσεις που τα κράτη έχουν αιτηθεί να βελτιώσουν την διανομή υπηρεσιών υγείας στα πλαίσια προγραμμάτων όπως Medicaid. Στα 20 χρόνια που με απασχολεί το ήθος της έρευνάς, δεν έχω ακούσει να έχει αιτηθεί μια τέτοια αθέτηση, ακόμα λιγότερο το να έχει εγκριθεί. Ο Ματσουμότο φαίνεται επίσης να μην έχει υπόψη του τους αυστηρούς κανονισμούς που υπάρχουν στο στρατό, σχετικά με τα ανθρώπινα πειράματα,. Αν αυτοί οι κανονισμοί έχουν καταπατηθεί, τουλάχιστον υπάρχει μια μεγάλη γραμμή ευθυνών. Όταν δηλώνει ότι, έπειτα από το σκάνδαλο με την μελέτη Tuskegee για τη σύφιλη, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, οι στρατιώτες είχαν γίνει το κέντρο του ενδιαφέροντος, φαίνεται να αγνοεί τα εκατομμύρια κόσμου, νοσούντων ή μη , που συμμετέχουν σε ιατρικά πειράματα κάθε χρόνο.

Ακόμη, ο Ματσουμότο αποδέχεται ότι αν οι επίσημοι του Πενταγώνου θέλανε να δοκιμάσουν ένα νέο εμβόλιο του άνθρακα, δεν θα μπορούσαν να το εφαρμόζουν ανοικτά, πάνω στο στράτευμα διότι αυτό θα παραβίαζε τους κανόνες της ηθικής.

[…]

Παρόλο που ο Ματσουμότο προσπαθεί να στερεώσει το σενάριο όπου ένα κεκαλυμμένο πείραμα εκτυλίχτηκε σε ένα διάστημα ετών, στο τέλος φαίνεται να προτείνει ότι υπάρχει χώρος για αμφιβολία. Μεγάλο μέρος του βιβλίου ασχολείται με τεχνικά επιχειρήματα σχετικά με τους κινδύνους του σκουαλίν. Επίσημοι του στρατού συνεχίζουν να επιμένουν ότι το σκουαλίν δεν είχε τοποθετηθεί ποτέ, συνειδητά, σε κανένα εγκεκριμένο εμβόλιο, παρόλο που το έχουν χρησιμοποιήσει σε κάποιες μελέτες. Το Ιατρικό Ινστιτούτο υποβάθμισε την θεωρία του σκουαλίν αλλά το Κυβερνητικό Γραφείο Ευθυνών παραπονέθηκε για ένα «μοτίβο εξαπάτησης» από την μεριά του Πενταγώνου όταν έκανε τις δικές του έρευνες βάση των καταγγελιών ότι στο εμβόλιο υπήρχε σκουαλίν. Επιστημονική αμφιβολία για τις καλές και κακές επιδράσεις του σκουαλίν εμμένουν και οι ερευνητές δεν συμφωνούν σχετικά με το γιατί κάποιες παρτίδες του εμβολίου άνθρακος βρέθηκαν θετικές στο σκουαλίν εφόσον αυτό δεν είχε προστεθεί επίτηδες. Το κατηγορό του Ματσουμότο που συχνά εκφράζει οργισμένος, δεν λύνει την υπόθεση αλλά οι ερωτήσεις που θέτει θα αυξήσουν την πίεση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να διαβιβάσει τις κατηγορίες στο ανώτατο επίπεδο.

Reviewed by Jonathan D. Moreno
Copyright 2004, The Washington Post Co. All Rights Reserved.»

N.B. – Το εν λόγω βιβλίο μπορείτε να το ξεφυλλίσετε διαδικτυακά στο: https://books.google.gr/books/about/Vaccine_A.html?id=x8s_DgAAQBAJ&printsec=frontcover&source=kp_read_button&hl=en&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false

Β. Horrors Of Vaccination Exposed And Illustrated: Petition To The President To Abolish Compulsory Vaccination In Army And Navy (1920) – September 10, 2010

Μετάφραση τίτλου: «Στο φως η εικονογραφημένη φρίκη των εμβολιασμών: Αναφορά στον Πρόεδρο υπέρ της κατάργησης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο στρατό και στο ναυτικό (1920)»

https://www.amazon.com/Horrors-Vaccination-Exposed-Illustrated-Compulsory/dp/1164734326

Και όποιος κατάλαβε, ΚΑΤΑΛΑΒΕ!

Συλβάνα Δεπούντη

Σχετικά άρθρα:

https://www.triklopodia.gr/%ce%bb%ce%b7%ce%be%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%ae%ce%bd%ce%b9%ce%b1/

https://www.triklopodia.gr/%ce%bb%ce%b7%ce%be%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%af%cf%82/

https://www.triklopodia.gr/%ce%bb%ce%b7%ce%be%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b9%cf%83%ce%b9%ce%b1/

https://staging.ksipnistere.com/2021/09/blog-post_743.html

loading...