O ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ GIORGIO AGAMBEN:«ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ, ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟΣ ΑΠ’ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ …ΚΡΥΦΑ»

ΙΤΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΕΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID ΕΙΝΑΙ «ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΛΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ»

O Φιλόσοφος, Πανεπιστημιακός Giorgio Agamben: ένα εμβόλιο επικίνδυνο αλλά υποχρεωτικό! Για α’ φορά στην ιστορία της Ιταλίας

μετά τους φασιστικούς νόμους του 1938 για τους μη-Άριους, δημιουργούνται πολίτες β’ κατηγορίας. 

Οι Σοβιετικοί πολίτες ήταν υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν μια propiska, ένα laissez-passer για κάθε μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο. Συντελείται τώρα, ένας πολιτικός μετασχηματισμός πιο ύπουλος απ’αυτόν που συνέβη με τον φασισμό, χωρίς αλλαγή στο κείμενο του Συντάγματος…κρυφά.

Kι αν το passe sanitaire δεν ήταν μια συνέπεια αλλά ο σκοπός;

του Giorgio Agamben

 Aναπαράγουμε την κατάθεση/μαρτυρία του φιλόσοφου Giorgio Agamben ενώπιον των Ιταλών Γερουσιαστών επ’ ευκαιρία της αντιπαράθεσης για το pass sanitaire (νόμος 2394), στις 7 Οκτωβρίου 2021. 

Δεν αντιμετωπίζει τις ιατρικές εκφάνσεις αυτού του μέτρου , αλλά την πολιτισμική αλλαγή που προκαλεί κι επομένως δεν έχουμε όλοι συνείδηση.

Θα επικεντρωθώ μοναδικά στα 2 σημεία που θα ήθελα να φέρω στην προσοχή των κοινοβουλευτικών που θα όφειλαν να τοποθετηθούν στη συζήτηση για το διάταγμα του νόμου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ


loading...