Αυτό θέλουν τα αφεντικά τους; G20: Να εμβολιάσουμε το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι τα μέσα του 2022


 Ωστόσο η χούντα των εμβολιασμών επηρεάζει αποκλειστικά και μόνο τον δυτικό κόσμο.

«Για να βοηθήσουμε να προχωρήσουμε προς τους παγκόσμιους στόχους για εμβολιασμό τουλάχιστον του 40% του πληθυσμού σε όλες τις χώρες έως τα τέλη του 2021 και του 70% έως τα μέσα του 2022.


Θα κάνουμε βήματα για να βοηθήσουμε να ενισχύσουμε την προμήθεια εμβολίων και απαραίτητων ιατρικών προϊόντων και βοήθειας στις αναπτυσσόμενες χώρες και να άρουμε τους σχετικούς περιορισμούς σε εφοδιαστικό και οικονομικό επίπεδο», ανέφεραν οι υπουργοί της G20 σε ανακοίνωση που είδε το Reuters.


Και συνέχισαν αναφέροντας τα εξής:


«Δημιουργούμε μια Κοινή Ομάδα Δράσης Οικονομικών-Υγείας της G20 με στόχο τη βελτίωση του διαλόγου και της παγκόσμιας συνεργασίας για θέματα που σχετίζονται με την ετοιμότητα για την πρόληψη πανδημίας και την απάντηση σε αυτή, την προώθηση ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών, την ανάπτυξη ρυθμίσεων συντονισμού μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, την προώθηση συλλογικής δράσης, την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση καταστάσεων υγειονομικής έκτακτης ανάγκης με διασυνοριακό αντίκτυπο και την ενθάρρυνση αποτελεσματικής διαχείρισης πόρων».


Ο μεγαλεπήβολος αυτός στόχος των εμβολιασμός δεν είναι καινούργιος.


Από την αρχή της διάθεσης των εμβολίων έχουν εκφραστεί οι επιθυμίες ηγετών και…«σημαντικών διεθνιστών» για τον εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού.


Ωστόσο οι αποκλείσεις στα ποσοστά εμβολιασμών ανάμεσα στον λεγόμενο “δυτικό κόσμο” και στις υπόλοιπες περιοχές, ιδίως της Αφρικής και της Ασίας είναι τεράστιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :