Κυρανάκης για Σκοπιανό – Τι απαντά για τα μνημόνια των Πρεσπών που βάζουν «φωτιές» στην κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ


 
Ο «σκληρός πυρήνας» της ΝΔ έχει ήδη ταχθεί κατά των μνημονίων που απορρέουν από τις Πρέσπες.

Στο Kontra Channel βρέθηκε καλεσμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό ζήτημα που «φούντωσε» τις τελευταίες ημέρες 

Θυμίζουμε ότι μέγα θέμα υπήρξε μετά την επιμονή του προέδρου της γειτονικής χώρας, Στέβο Πεντάροφσκι, προς την ελληνική ηγεσία για αλλαγή των οδικών πληροφοριακών πινακίδων, που σήμερα εξακολουθούν να γράφουν «Σκόπια» ή «ΠΓΔΜ».


Επί τούτου απάντησε ο κ. Κυρανάκης λέγοντας ότι η σκοπιανή κυβέρνηση είναι αυτή που παραβιάζει τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Όταν ρωτήθηκε σχετικά για τα τρία μνημόνια που απορρέουν από την εν λόγω συμφωνία, ο «γαλάζιος» βουλευτής αρκέστηκε στα παρακάτω:


«Πάντως δεν έχω ακούσει τον κύριο Ζάεφ να πιέζει τον Μητσοτάκη να έρθουν αυτά τα τρία μνημόνια στη Βουλή. Δεν ξέρω αν έχετε δει εσείς να του ασκείται κάποια πίεση ή κάποια άλλη διεθνή πίεση. Δεν έχουμε ενημέρωση εμείς ως βουλευτές της ΝΔ ότι αυτά τα τρία μνημόνια θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή».


Σε άλλο σημείο ο κ. Κυρανάκης ξεκαθάρισε ότι:


«Η Ελλάδα δυστυχώς επί κυβέρνηση Τσίπρα ψήφισε και κύρωσε μία πάρα πολύ κακή και επιζήμια συμφωνία για τη χώρα. Και τότε είχαμε πει ότι εφόσον ψηφιστεί η χώρα δεσμεύεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι μας αρέσει η συμφωνία. Είναι μία κακή συμφωνία».


Δεν υπάρχουν σχόλια :