Επιστολή-κόλαφος! Τούρκος ειδικός: “Στην Μικρά Ασία ζουν σήμερα χιλιάδες Έλληνες”-Ο Ερντογάν και η θεωρία των παιγνίων οδηγεί σε όλεθρο

 Η αλήθεια για την φασιστική πολιτική του Ερντογάν μέσα από την επιστολή ενός Τούρκου διάσημου οικονομολόγου και ειδικού

Ο Τούρκος οικονομικός εμπειρογνώμονας Ege Cansen, ρίχνει “βόμβα” στα θεμέλια του καθεστώτος Ερντογάν με ένα κείμενο κόλαφος με το οποίο αποδεικνύει ότι χιλιάδες Έλληνες ζουν και σήμερα στην Μικρά Ασία ( θυμηθήκαμε την ιστορία με τα τεστ DNA και το πως Τούρκοι διαπιστώνουν ότι είναι ελληνικής καταγωγής) , ενώ στηλιτεύει το ΑΚΡ για άσκηση πολιτικής βάσει της θεωρίας των παιγνίων, η οποία οδηγεί  την χώρα στο γκρεμό στην κυριολεξία.  

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: “η Ελλάδα δεν είναι εχθρός, είναι γείτονας. Δεν πιστεύω ότι η συνεχής επανάληψη του μύθου ότι νικήσαμε το Βυζάντιο στο Μαντζικέρτ πριν από χίλια χρόνια και ότι ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα πριν από έναν αιώνα, θα ωφελήσει στο ελάχιστο τη σημερινή Τουρκία.

Αντίθετα, πιστεύω ότι αυτές οι ενθουσιώδεις τελετές περιορίζουν την ικανότητά μας να επιλύουμε εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα. Η άνοδο στην εξουσία του AKP δημιούργησε μια μπαγιάτικη και επιζήμια τουρκική φυλή «εθνικιστών», μεταξύ των υποστηρικτών του AKP και του CHP.

Σε αυτήν την φυλή συμμετέχουν και όσοι αγαπούν τον Κεμάλ, ο οποίος κήρυξε την αρχή της «Ειρήνης στο εσωτερικό, της ειρήνης στον κόσμο και στην πολιτική.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν βρίσκεται τώρα στη γωνία, λόγω της ασκήσεως  μιας πολιτικής βασισμένη στην περιβόητη “θεωρία των παιγνίων”, η οποία  είναι το τέλειο παράδειγμα για το πώς η “αντιδραστική συμπεριφορά δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό”,  παρασύροντας την Τουρκία στην “γωνία” και χάνοντας πάρα πολλά.

Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να επαναλάβω τη συμβουλή του Süleyman Demirel, «Μην μετατρέπετε σε μίσος την ιστορία. Η ειρήνη δεν είναι δωρεάν. Όσοι αποφεύγουν να πληρώσουν το τίμημα της ειρήνης αναγκάζονται να αναλάβουν το κόστος ενός πολέμου”.

Τονίζω επίσης ότι όταν ήρθαν οι Τούρκοι στην Ανατολία, αυτά τα εδάφη δεν ήταν άδεια, αφού εδώ ζούσαν Αρμένιοι, Έλληνες, Κούρδοι, Άραβες και άλλοι λαοί.

Τους πολεμήσαμε, τους νικήσαμε και δημιουργήσαμε την δική μας κυριαρχία. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι ( Έλληνες, Αρμένιοι, Άραβες, Κούρδοι) δεν εξαφανίστηκαν. Αναδύθηκε ένα μεγάλο πολυεθνικό έθνος. Για αιώνες ζήσαμε μαζί, δίπλα δίπλα, αλλά βάσει του νόμου της φυσικής, η επαφή δημιουργεί τριβές, ενώ απελευθερώνεται θερμική ενέργεια κατά την τριβή.

Η τριβή αυτή υπάρχει επίσης στην κοινωνική και πολιτική ζωή και αφορά όλα τα έμβια όντα, τα οποία άλλα ωφελούνται το ένα από το άλλο και άλλα βλάπτουν το ένα τον άλλο στην ίδια διαδικασία. Αυτό είναι επίσης γεγονός της ζωής.

Οι Ευρωπαίοι κατέκτησαν τις ηπείρους της Αμερικής και της Αυστραλίας, αποίκισαν την Αφρική και την Ινδοκίνα. Οι Ρώσοι κυριάρχησαν σε μια έκταση 20 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τα παραδείγματα είναι άπειρα, αλλά αυτά συνέβησαν στο παρελθόν και αφορούν επιχειρήσεις «κατάκτησης και κατοχής».

Η Ελλάδα είναι μπροστινός κήπος μας και καλό είναι να τον κρατήσουμε καθαρό χωρίς εντάσεις.

Για παράδειγμα, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κρίση μεταξύ Τουρκίας και Χιλής; Αυτό σημαίνει ότι Τούρκοι και Χιλιανοί είναι φίλοι;

Η τριβή μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δεν τελείωσε ποτέ λόγω γεωγραφίας. Αυτό σημαίνει ότι Τούρκοι και Έλληνες είναι εχθροί μεταξύ τους; Οχι! Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία και η Ελλάδα είναι γείτονες, αυτό είναι όλο.

Έχουν γίνει δεκάδες πόλεμοι μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας στο παρελθόν, διότι είναι γειτονικά έθνη, αλλά οι δύο χώρες έμαθαν και έδωσαν τα χέρια τους για να ιδρύσουν την ΕΕ.

Ρωτάω (τους αξιωματούχους μας), “θα μπορούσε η Ελλάδα, με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων, και εξοπλισμένα με οπλικά συστήματα στα νησιά του Αιγαίου, να προετοιμάζεται για εισβολή στην Τουρκία;

Σας παρακαλώ μην είσαστε ανόητοι. Ο λόγος που το πράττουν αυτό οι Έλληνες είναι πιθανώς επειδή φοβούνται μήπως εισβάλλουμε εμείς σε αυτά τα νησιά.

Το εξωτερικό πρόβλημα που μπορεί εύκολα να λύσει η Τουρκία είναι η ανούσια ένταση με την Ελλάδα. Η καθοδήγηση της ειρήνης είναι επίσης ευθύνη των ισχυρών”, καταλήγει ο ίδιος αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν και σκεπτόμενοι Τούρκοι σε αυτήν την χώρα που τρώνε αμάσητο το σανό που σερβίρει ο Ερντογάν.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η πλειοψηφία των σημερινών Τούρκων κατηγορεί την χώρα μας, ενώ σε περίπτωση κρίσης θα εκτελέσει τις εντολές του καθεστώτος Ερντογάν μέχρι κεραίας.  

loading...