ΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γράφει η Μαίρη Καρά* —

 Η λέξη Ελάττωμα από το ρήμα ελαττώ, σημαίνει μειώνω. Ελάττωμα είναι η Σωματική, Πνευματική και Ηθική έλλειψη, που προσδίδει μειονεκτικά συναισθήματα σε ένα άτομο, με συνέπεια να μην είναι αποδεκτό ούτε από τον ίδιο τον εαυτό του ούτε από το περιβάλλον του και οφείλεται στην ψυχοσύνθεσή του.

    Τα ελαττώματα δημιουργούνται από κληρονομικότητα, από υποβαθμισμένο οικογενειακό περιβάλλον, από έλλειψη ισχυρής βούλησης και πνευματικής καλλιέργειας. Ένα άτομο για να ολοκληρώσει την προσωπικότητά του και να ξεπεράσει το ελάττωμά του, στα προτερήματά του θα στηριχτεί. Από αυτό τον αγώνα θα ξεχωρίσει ο  Άνθρωπος από το Ανθρωπάκι.

   Ελαττώματα διακρίνονται και σε μειοψηφία των Ελλήνων, που αποδίδονται στην μακροχρόνια συνύπαρξή του με ξένες Φυλές. Η ευρηματικότητα εκφυλίστηκε σε ανειλικρίνεια, η εξυπνάδα σε πονηριά, η επινοητικότητα σε απάτη και η φειδώ σε απληστία. Κάποιους Έλληνες η ματαιοδοξία και ο εγωισμός τούς έκανε ζηλόφθονους, απαιτητικούς κι ευάλωτους στην κολακεία.

    Η Ελληνική Φυλή με τα προτερήματά της στο διάβα των αιώνων ξεπερνούσε τις αδυναμίες της και διατηρήθηκε ως ξεχωριστός λαός της Ανθρωπότητας. Οι σημερινοί Έλληνες μπορεί να θεωρηθούν ως ένας έξυπνος, φιλόδοξος και ευρηματικός λαός, ικανός για Αγώνες και θυσίες, μα με έλλειψη σε Αρετές και Ιδανικά, που οδηγούν σε νέες Εθνικές Δόξες.    

     Τα ελαττώματα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, για την εξέλιξη ενός Έθνους. Δεν είναι λογικό να κυβερνάται ένα Κράτος από ελαττωματικά άτομα, με κίνδυνο για την ίδια την υπόσταση της Πολιτείας. Μα επειδή δεν υπάρχουν άνθρωποι χωρίς ελαττώματα και επειδή δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός να είναι ελαττωματικός… ίσως η εξαίρεση να είναι μια μειοψηφία ανάξιων πολιτικών, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

    Ίσως η ελαττωματική διακυβέρνηση από φτηνά ανθρωπάκια, να οφείλεται σε κληρονομικότητα από τους υποταγμένους υπηκόους των κατακτητών μας. Ίσως οι διεφθαρμένοι πολιτικοί να είναι απόγονοι τέτοιων αμετανόητων ραγιάδων… ίσως απάτριδες… οι ενεργοί Έλληνες όμως όφειλαν να επιλέγουν αναγνωρισμένου κύρους προσωπικότητες για ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ.

loading...