Γεροί «ΤΡΙΓΜΟΙ» στην Ευρώπη: Δεν περίμεναν τέτοιες εικόνες στην Γερμανία – ΒΙΝΤΕΟ


 Κατηγορούν την Ρωσία, έρχεται «τσουνάμι»!!!

Πολλοί αναρωτιούνται καθημερινά τι γίνεται με την ενέργεια, καθώς έχουν έρθει τα πάνω κάτω στην αγορά της ενέργειας τόσο στην Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.


Λίγοι μπαίνουν στην διαδικασία να πονηρευτούν ή έστω να μην αποκλείσουν το ενδεχόμενο η κρίση αυτή να είναι τεχνητή, προκειμένου να επιβληθεί ταυτόχρονα στον πλανήτη μία «καλοπροαίρετη δικτατορία», όπως είχε ονομάσει Ελβετός αξιωματούχος τα μέτρα που ήδη λαμβάνονται με πρόσχημα τον COVID. Αντίστοιχα μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν με αφορμή ένα ενεργειακό και παράλληλα οικονομικό κραχ.


Άλλωστε η ενεργειακή κρίση όπως και ο κορωνοϊός ξεκίνησαν στην Κίνα! Να είναι άραγε σύμπτωση;;;


Αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή είναι πως η ζήτηση για ενέργεια σε όλο τον κόσμο είναι υψηλή, με την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας κυρίως σε Ασία, Β. Αμερική και Ευρώπη. Το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να κλείσει με 6% φέτος και για το 22 στο 5% σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΔΝΤ.


Στη Κίνα πληρώνουν όσο-όσο την αγορά ενέργειας (φυσικό αέριο (φ.α), υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), λιγνίτες, άνθρακες κλπ) και τα εργοστάσια κλείνουν κάποιες μέρες για να εξοικονομήσουν πόρους. Στην Ινδία (την 3η μεγαλυτερη οιονομία της Ασίας)  τα 135 θερμοηλεκτρικά εργοστάσια κινδυνεύουν να ξεμείνουν από προμήθειες άνθρακα μιας και ο εισαγόμενος από τα 60 δολ ο τόνος το Μάρτιο έχει φτάσει τα 200 δολ.!!και ο εγχώριος δεν φτάνει να καλύψει τη ζήτηση.


Στην Ευρώπη η μεγαβατώρα φυσικού αερίου έφτασε τα 170 δολ. φθηνότερη και από το λιγνίτη!!!!


Το πετρέλαιο φλερτάρει με 100 δολ το βαρέλι μέχρι τέλος της χρονάς και κανείς δεν ξέρει αν θα τα ξεπεράσει κι αυτά. (92% αύξηση τιμών μέσα στο 21). Ήδη η βενζίνη πλησιάζει στην Ελλάδα τα 2 ευρώ το λίτρο.’


Το μεγαλύτερο δείγμα έρχεται από την ευρωπαϊκή «υπερδύναμη» Γερμανία.


Οι Γερμανοί σπεύδουν στην Τσεχία για  ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΒΕΝΖΙΝΗ, καθώς η τιμής της έχει φτάσει στα ύψη, με τεράστιες ουρές να σχηματίζονται στα τσέχο-γερμανικά σύνορα!!!


Ποιός να το φανταζόταν!!! Η αντιπολίτευση στην Γερμανία κατηγορεί την Μόσχα!!!


Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια :