Τα κάνατε να μισήσουν το μέρος. Δεν είναι δικά σας παιδιά βέβαια αυτά για να σας νοιάζει όμως…Συγχαρητήρια κύριοι φαντάζομαι είστε περήφανοι…

Οι βουλευτές που εκλέγουμε να μας αντιπροσωπευουν θα έπρεπε να κάνουν επιτέλους έργα για τον τόπο… Ερημωνουμε…. Πεθαίνουμε… Ο Έβρος Πέφτει με σταθερούς ρυθμούς, (Καλό το μασαλακι “Ο Έβρος δεν πέφτει”) αλλά κανείς δε νοιάζεται για πραγματική ανάπτυξη, τα χωριά ερημώνουν, πρωτογενής τομέας; πανεπιστήμια; κίνητρα να κρατήσουμε τους νέους; ανάπτυξη; να δουλέψουν οι νέοι να ΜΠΟΡΟΎΝ να κάνουν οικογένεια; το μάθανε το ποίημα οι βουλευτές μας, τους το μάθαμε κι εμείς, έρχονται με τον ξύλινο λόγο γεμάτο υποσχέσεις κι εμείς χαιρόμαστε, τους κάναμε χειραψία, μέχρι εκεί η επιθυμία μας και το ότι ‘Α εγώ ξέρω τον τάδε βουλευτή’ και η ζωή συνεχίζεται… Η ιστορία επαναλαμβάνεται Ξεχνάμε άλλωστε… Το αποδεικνύουμε κάθε 2 κάθε 4 χρόνια… Ψηφίζουμε όχι άξιους, αλλά “γνωστούς”…

” Με αυτά τα λόγια οι φοιτητές νοσηλευτικής  Διδυμοτείχου στέλνουν το μήνυμα τους προς πάσα κατεύθυνση: ” Καταστρέφετε το μέλλον 150 παιδιών – Είναι ντροπή να μας κρατάτε ομήρους”

Φοιτητές της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου καταγγέλλουν τεράστια κενά στο πρόγραμμα σπουδών λόγω έλλειψης καθηγητών.

Με μια επιστολή στο e-evros.gr ζητούν να βρεθεί μια λύση, να μπει ένας τέλος “στη κατάσταση που συνεχίζεται και τα ψέματα που λένε στον κόσμο. Φτάνει ως εδώ!” αναφέρουν συγκεκριμένα.

Να σημειωθεί ότι η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου είναι παράρτημα της Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης που ανήκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε) το οποίο έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη και τμήματα και παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Κατερίνη, Κιλκίς και στο Διδυμότειχο.

Οι φοιτητές Νοσηλευτικής καταγγέλλουν ότι διδάσκονται ελάχιστα μαθήματα σε σχέση με το πρόγραμμα σπουδών κι αυτό λόγω έλλειψης καθηγητών. Από τα 6 μαθήματα που θα έπρεπε να διδαχτούν, θα πραγματοποιηθούν μόνο 1 (θεωρία και εργαστήριο) και μισό! (μόνο ένα μέρος του εργαστηρίου).

Επίσης στα υπόλοιπα έτη τα μαθήματα είναι ως εξής:

Στο πρώτο έτος: 7 μαθήματα και θα διδαχτούν 4

Στο δεύτερο έτος: 8 μαθήματα και θα διδαχτούν 3,5 (θεωρία μαθήματος να υπολείπεται)

Στο τρίτο έτος: 10 μαθήματα και θα διδαχτούν 2,5 (θεωρία μαθήματος να υπολείπεται).

Δείτε ενδεικτικά την παρακάτω φωτογραφία: “Μπορείτε να δείτε κι εσείς πως τα μαθήματα που δεν θα κάνουμε είναι περισσότερα από αυτά που θα πρέπει να παρακολουθήσουμε… οι 5 καθηγητές που έμειναν πέρα από το ότι δεν επαρκούν, είναι ντόπιοι και παρουσιάζουν την κατάσταση που επικρατεί στη σχολή φυσιολογική..δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, η αλήθεια απέχει πολύ από αυτά που σας λένε.

Κουραστηκαμε να είμαστε πιόνια και όμηροι πολιτικών συμφερόντων. Λυπάμαι αλλά δεν φταίω εγώ που Διδυμότειχο ‘”πεθαίνει” και το δικό μου το χωριό πέθανε αλλά δεν είδα να κρατάνε ξένα παιδιά με το ζόρι.. είναι ντροπή να μας κρατάτε ομήρους. Να αναγκάζετε παιδιά από την άλλη άκρη της χώρας να νοικιάσουν σπίτια για 2 και 3 μαθήματα. Δεν φταίει το μέρος, ντόπια είμαι, η κατάσταση φταίει και το γεγονός πως τόσα χρόνια δεν ασχολήθηκε κάνεις με τη σχολή.. τώρα όμως που πρέπει να κλείσει την θυμηθηκατε όλοι.

Παρακαλώ πολύ κάποια στιγμή πρέπει να ακουστεί και η δική μας φωνή πριν διαγράφουν παιδιά από τη σχολή… καθώς με τον νέο νόμο που πέρασαν τα παιδιά που περνάνε τώρα στη σχολή έχουν 4 + 2 χρόνια για να την τελειώσουν. Και ρωτάω εγώ πως περιμένετε να την τελειώσουν, όταν συγκεκριμένα μαθήματα έχουν να διδαχθούν από το ’19? Καταστρέφετε το μέλλον 150 παιδιών, που πάλεψαν με το σύστημα των πανελλαδικών να περάσουν σε μια σχολή. Πέρασαν στη δική σας και αντί να προσπαθήσετε να κρατήσετε και αφού την τελειώσουν..τα κάνατε να μισήσουν το μέρος. Δεν είναι δικά σας παιδιά βέβαια αυτά για να σας νοιάζει όμως.. Συγχαρητήρια κύριοι φαντάζομαι είστε περήφανοι…”

Σ.Κ

loading...