Η ρητορική του τρόμου και η πολιτική του πανικού


 Εύλογα αναρωτιέται κανείς εάν πρόκειται για την καινούργια «ατζέντα» των οπαδών της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης και του Great Reset – του βιβλίου που παραδόξως φαίνεται να έχει ο πρωθυπουργός στο γραφείο του. Της επιβολής δηλαδή ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, ενδεχομένως αντίστοιχου με το κινεζικό, υπό την ηγεσία των οικονομικών και πολιτικών ελίτ – αφού διαφορετικά δεν εξηγείται ούτε η μοναδική στα ιστορικά χρονικά μανία με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ούτε η επιβολή κοινών μέτρων από τα περισσότερα δυτικά κράτη, με τα ίδια λόγια. 

Πόσο μάλλον όταν διαπιστώνεται η εκμετάλλευση της επιστήμης και η «κακοποίηση» των επιστημόνων – όταν η επιστήμη θυσιάζεται στο βωμό της πολιτικής και χρησιμοποιείται απαράδεκτα ως εργαλείο δικτατορικής διακυβέρνησης, καθώς επίσης υποταγής των Πολιτών. Όταν απαγορεύεται στην ουσία η κριτική σκέψη – ενώ όσοι έχουν επιφυλάξεις, φόβους, υποκείμενες ασθένειες κλπ. διστάζοντας να εμβολιασθούν, χαρακτηρίζονται συλλήβδην ως εχθροί της κοινωνίας, εγωιστές, ακραίοι, περιθωριακοί κλπ. 

Την ίδια στιγμή δε, οι φαρμακευτικές κερδίζουν τεράστια ποσά, χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο – όπως η γερμανική BioNTech που έχει καθαρά κέρδη μόνο από το συγκεκριμένο εμβόλιο σχεδόν 1 δις € μηνιαία ή 50% ποσοστό καθαρών κερδών. Χωρίς κανένα ρίσκο, επειδή η έρευνα της χρηματοδοτήθηκε από τους Γερμανούς φορολογουμένους, ενώ το εμβόλιο της πληρώνεται από τα κράτη – άρα επίσης από τους φορολογουμένους Πολίτες τους. Τέλος, γιατί αλήθεια επιτρέπουν οι κυβερνήσεις αυτήν την απίστευτη αισχροκέρδεια; Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά, ο κορονοϊός μπορεί να οδηγήσει σε μία σοβαρή ασθένεια που δεν πρέπει καθόλου να υποτιμηθεί.

Βασίλης Βιλιάρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια :