Νέα επιστολή Γάλλων βετεράνων προμηνύει “καυτό” πολιτικό σκηνικό-Κυοφορείται νέα “γαλλική επανάσταση” στην ΕΕ

 “Εμπρός πίσω” στις διαχρονικές αξίες ζητούν πολλοί στρατιωτικοί μετά τη σωρεία γεγονότων στη χώρα και τις τουρκικές προκλήσεις σε Μεσόγειο-Β.Αφρική

Πριν λιγο καιρο ειχαμε μια  “καυτή” επιστολή με θέμα το ριζοσπαστικό ισλάμ και τους κινδύνους που απορρέουν από αυτό για την Γαλλία, την οποία υπέγραψαν Γάλλοι απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί προς τον Μακρόν, η οποία όπως έδειξαν τα δεδομένα, προκάλεσε ”σεισμό” όχι μόνο στην Γαλλία αλλά σε ολόκληρη την ΕΕ.

Τώρα μια νέα “ανοικτή” επιστολή Γάλλων Βετεράνων, δίνει τις προδιαγραφές του μελλοντικού Γάλλου προέδρου και του μελλοντικού αρχηγού στρατού, θέτοντας ταυτόχρονα θεμελιώδη ερωτήματα για τον γαλλικό στρατό και την κοινωνία, έχοντας παράλληλα το βλέμμα και στην ΕΕ, η οποία διέρχεται μια τεράστια κρίση αξιών.   

Σε αυτή την επιστολή, ο Valérie G., Λοχαγός ε.α. και εκπρόσωπος της στρατιωτικής συλλογικότητας «Les Militaires avec Zemmour», απευθύνεται στον επόμενο Γάλο πρόεδρο με θεμελιώδη ερωτήματα για το μέλλον του γαλλικού στρατού και της κοινωνίας.

Η επιστολή:

“ Κύριε, μιλώ σε εσάς που δεν έχετε ακόμη δηλώσει την υποψηφιότητά σας για τις προεδρικές εκλογές του 2022. Ωστόσο, ελπίζω ότι η αγάπη σας για τη Γαλλία θα είναι ισχυρότερη από τις αμφιβολίες σας.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να προσποιηθώ ότι αποφασίσατε να το κάνετε σοβαρά και θέσετε υποψηφιότητα.

Σαν απόστρατος αξιωματικός σας στέλνω αυτήν την επιστολή, που με ενδιαφέρει περισσότερο, γιατί αναφέρεται στον γαλλικό στρατό και το μέλλον του.

Δεν είναι το θέμα μου να σας μιλήσω για «άμυνα» ή «στρατηγική», αλλά μάλλον για παράδοση, συνοχή, τιμή, θάρρος, ουσιαστικά για όλα αυτά που μας εμψυχώνουν και βοηθούν καθημερινά τους Γάλλους στρατιώτες, να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, με κάθε κόστος, μερικές φορές ακόμη και μέχρι το σημείο της τελικής θυσίας.

Ο στρατός είναι ένας θεσμός που κουβαλά τεράστιες αξίες. Το ξέρετε το γνωρίζουν και οι Γάλλοι πολίτες επίσης.

Αυτός είναι ο λόγος που, σε περιόδους κρίσης, ο στρατός θεωρείται η τελευταία λύση για τη διατήρηση της τάξης.

Δεν μιλάω εδώ για ένοπλες επεμβάσεις, αλλά για ουσιαστικές αναφορές και σημεία αναφοράς για τη χώρα μας.

Στην ολοένα και πιο ατομιστική κοινωνία μας, χωρίς κοινή ιστορία, χωρίς ήρωες να δοξαστούν, ο στρατός μας αντιστέκεται και δεν υποχωρεί.

Η αγάπη της Γαλλίας κουβαλά τους στρατιώτες της και τους ωθεί καθημερινά να ξεπεράσουν τον εαυτό τους συλλογικά, για να υπερασπιστούν την πατρίδα.

Γαλλία και πατρίδα. Αυτές οι δύο λέξεις εξακολουθούν να έχουν μεγάλο νόημα για εμάς και δεσμευόμαστε να τις μεταδώσουμε στους νεαρούς στρατιώτες μας.

Αυτές οι δύο λέξεις απευθύνονται σε αυτή τη νέα γενιά που έρχεται να βρει στον στρατό μας αυτό που δεν βρίσκει πια στην κοινωνία μας, πλαίσιο, σημεία αναφοράς, σεβασμός για τις προηγούμενες γενιές και νίκες, κάνοντας την προσπάθεια που τους αξίζει.

Αυτοί οι εξαιρετικοί νέοι στρατιώτες πηγαίνουν στη μάχη κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και επιδεικνύουν έναν ηρωισμό και θάρρος που σε καμία περίπτωση δεν είναι κατώτερα από εκείνα των παλαιοτέρων μας. Το επάγγελμα του στρατιωτικού δεν είναι ένα επάγγελμα σαν όλα τα άλλα, ενώ το να γίνεις αρχηγός του στρατού είναι τεράστια τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη.

Θα έχετε αναμφίβολα το θάρρος, την πίστη και την ειλικρίνεια ενός ανθρώπου που αγαπά βαθιά τη Γαλλία;

θα μιλάτε με πάθος, πεποίθηση και με μεγάλη περηφάνια που είστε Γάλλος;

θα υπάρχουν στις ομιλίες σας αυτές οι αξίες που μας οδηγούν και που μοιραζόμαστε όλοι μας , οι οποίες αποτελούν ιδιότητες που κάποτε επαινούνταν και τώρα χλευάζονται και κατακρίνονται; όπως …Aξία, πίστη για την προσπάθεια, αίσθηση πειθαρχίας και καθήκον.

Θέλετε μια λαμπερή, ισχυρή, ανεξάρτητη και κυρίαρχη Γαλλία;

Με αυτή την ιδέα του έθνους θα ξαναγεννηθεί η αγάπη για τη χώρα, ο φθόνος και η βαθιά επιθυμία να το υπηρετήσουμε.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας κάνω και μερικές ακόμα ερωτήσεις που πιστεύω ότι είναι θεμελιώδεις για το μέλλον του στρατού μας:

1. Αγαπάτε τη Γαλλία, της οποίας το μεγαλείο και την ιδιαίτερη θέση θυμάστε;

2. Πείτε μας για το όραμά σας και για τον ρόλο μας στον κόσμο;

3. Μιλήστε μας για τη θέση των ενόπλων δυνάμεων στην κοινωνία μας;

4. Θα δεχτείτε ότι οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί ηγέτες  ενεργούν με τον ίδιο τρόπο;

5. Δεν θα ήθελαν οι στρατιωτικοί να ακούγονται και να δίνουν τη γνώμη τους για τον προϋπολογισμό ή την στρατηγική της χώρας;

6. Η ισχυρή άμυνα δεν απαιτεί μεγάλους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για να ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες της;

7. Θα έχουμε τα μέσα για όλες αυτές τις φιλοδοξίες μας;

8. Κάποιοι παλαιότεροι στρατιωτικοί έλεγαν ότι ο πρόεδρος της χώρας είναι αυτός που φροντίζει για τα πάντα.Μπορείτε να είστε εσείς αυτός ο αρχηγός;

9. Θα έχετε πραγματικό ενδιαφέρον και πλήρη δέσμευση στον στρατό  μας για να μπορεί να έχει ένα ένδοξο μέλλον δίπλα σας και «όχι μόνο ένα απλό μέλλον», καταλήγει η ίδια.

Τον Μάιο του 2021, Γάλλος Στρατηγός είχε αποστείλει επιστολή, με την οποία καλούσε το Παρίσι να στοχοποιηθεί η Τουρκία στην Μεσόγειο και Β.Αφρική.  Στην ίδια επιστολή ζητούνταν να «απελευθερωθεί η Γαλλία από την αμερικανική εξουσία» και «να έρθει πιο κοντά στη Μόσχα».

Μάλιστα, υπήρχε διαμαρτυρία  για το σχέδιο ”ΝΑΤΟ 2030”, το οποίο θα μπορούσε να αποδυναμώσει την «κυριαρχία της Γαλλίας».

Όπως καταλαβαίνουμε, η Γαλλία ”βράζει”, ο ισλαμισμός προελαύνει και οι πολίτες ανησυχούν. Στρατός και αστυνομία γίνονται ”ένα” και κανείς δεν γνωρίζει τι θα επακολουθήσει.

Μην ξεχνάμε όμως το πιο σημαντικό από όλα αυτά, το οποίο μας υπενθυμίζει ότι πολλά κινήματα και ιδέες ξεκίνησαν από την Γαλλία, αλλάζοντας ολόκληρη τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία!

loading...