Ιωάννης Μάζης: Οι Έλληνες κομάντο θα φυλάνε στρατόπεδα, δεν θα πυροβολούν Μουτζαχεντίν - ΒΙΝΤΕΟ


 «Ξέρετε εσείς καμία αμοιβαία αμυντική συνδρομή, η οποία να παίρνει και να μη δίνει;» αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης

Οκαθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης, μίλησε στην εκπομπή των Μάνου Νιφλή – Άκη Παυλόπουλου στον ραδιοσταθμό Real FM 97,8 για το θέμα της ρήτρας αμυντικής συνδρομής της ελληνογαλλικής συμφωνίας.


«Η αμυντική συνδρομή είναι αμοιβαία. Ένα από τα μέτωπα εθνικών συμφερόντων της Γαλλίας είναι το Σαχέλ. Οι Έλληνες κομάντο θα φυλάνε στρατόπεδα, δεν θα πυροβολούν Μουτζαχεντίν. Ξέρετε εσείς καμία αμοιβαία αμυντική συνδρομή, η οποία να παίρνει και να μη δίνει»;


Τί θα συμβούλευε τον Τσίπρα: «Η συμφωνία είναι εξαιρετικά λαοφιλής. Ο Τσίπρας να εξετάσει τις επιθυμίες του ελληνικού λαού. Με εθνική διάσταση η συμφωνία είναι εξαιρετική. Για να αποφέρει καρπούς πρέπει να χτιστεί άρθρο με άρθρο απ' όλες τις πλευρές».


Τα κομμάτια της συμφωνίας που προβλήματίζουν: «Ερωτήματα με το τί εννοεί ο όρος τρίτος κράτος. Η απάντηση ήρθε από Ερντογάν και οι υπόλοιποι επίσημοι Τούρκοι. Οι Τούρκοι ερμηνεύουν τη συμφωνία όπως θέλει η Ελλάδα. Να είμαστε ενωμένοι, για να στείλουμε μήνυμα απέναντι στη Γαλλία, τη Διεθνή Κοινότητα και την Τουρκία».


Όσον αφορά την ΑΟΖ, ο κ. Μάζης ανέφερε τα εξής: «Το ελληνικό σκάφος με ελληνική σημαία είναι προέκταση της ελληνικής επικρατείας. Αλλά θα ήθελα να πω προς τον κύριο Τσίπρα: Ποιά ΑΟΖ κύριοι; Πότε ανακηρύξατε ΑΟΖ;»


Δεν υπάρχουν σχόλια :