Κεραυνοί Γ. Τράγκα κατά Κ. Μητσοτάκη για το “έγκλημα” στην Β. Εύβοια!

Την ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση “αγκομαχούν” στην Βουλή για την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, το Κίνημα “Ελεύθεροι Άνθρωποι” είναι δίπλα στους πολίτες. Δίπλα στους πυρόπληκτους της Εύβοιας, τους οποίους η κυβέρνηση και τα κόμματα έχουν εγκαταλείψει. Τους έχουν αφήσει στην μοίρα τους. Τους έχουν αφήσει να παλεύουν μόνοι τους για να ορθοποδήσουν.

Ο επικεφαλής του Κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι” Γιώργος Τράγκας, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Crash Radio, στην εκπομπή “Πολιτικές Αλχημείες” και τον Σπύρο Νάννο, αφηγήθηκε όσα όλα είδαν τα μάτια του. Τις τραγικές εικόνες, τα νεκροταφεία δέντρων, την πλήρη εγκατάλειψη! Και πέταξε “κεραυνούς”!

“Στην εγκαταλελειμμένη Εύβοια συνέβη ένα έγκλημα! Ένας παράδεισος, μετατράπηκε σε νεκροταφείο. Είναι έγκλημα, υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα ενδεχόμενος δόλος” είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΚΕΛΑΝ.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αδιαφορία που επέδειξαν σε όσα συνέβησαν στην Εύβοια με τις πυρκαγιές.

“Για εννέα ολόκληρες ημέρες δεν έγινε τίποτα. Οι κορμοί κάηκαν όρθιοι, δεν έπεσε ούτε σταγόνα νερό. Εάν είχαν πέσει τόνοι νερού, θα είχαν σπάσει κλαδιά και κορμοί” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε παράλληλα πως οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να καταφύγουν σε ένδικα μέσα, ακόμα και στα δικαστήρια της Ευρώπης, αφού είναι απροστάτευτοι από την Πολιτεία.

“Έχουν μείνει χωρίς στέγη, χωρίς εργασία” επισήμανε ο πρόεδρος του ΚΕΛΑΝ για τους κατοίκους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Επισήμανε ακόμα πως μόνο οι Δήμοι (σ.σ. συναντήθηκε με τους δημάρχους Ιστιαίας και Μαντουδίου) και η Εκκλησία προσφέρουν βοήθεια, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως όσα σπίτια “σώθηκαν”, “σώθηκαν” χάρη στους κατοίκους που δεν έφυγαν από το πύρινο μέτωπο.

Ο Γιώργος Τράγκας πρόσθεσε ακόμα πως οι κάτοικοι φοβούνται πλέον τι θα συμβεί το χειμώνα με τις πλημμύρες. Τέλος, είπε για την απουσία των ΜΜΕ: “Μόλις τελείωσε η φωτιά, τελείωσε και το ενδιαφέρον των μεγάλων καναλιών…”

Ακούστε ολόκληρη την παρέμβαση του επικεφαλής του Κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι” Γιώργου Τράγκα:

loading...