«Σφαλιάρα» στους ειδικούς! Ηχηρό “όχι” από τον FDA στην χορήγηση 3ης αναμνηστικής δόσης για το σύνολο του πληθυσμού – BINTEO

 Παρότι αρκετοί «ειδικοί» υποστηρίζουν το αντίθετο.

Η συμβουλευτική επιτροπή της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ψήφισε σήμερα υπέρ της έγκρισης της χορήγησης αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την Covid-19 σε πολίτες άνω των 65 ετών αλλά και σε εκείνους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Νωρίτερα, η επιτροπή των ειδικών, οι προτάσεις της οποίας δεν είναι δεσμευτικές για την FDA, απέρριψε το αίτημα για χορήγηση ενισχυτών δόσεων σε όλους τους Αμερικανούς άνω των 16 ετών.

Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως πλήγμα στη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος είχε θέσει ως προϋπόθεση της εκστρατείας για την χορήγηση της 3ης αναμνηστικής δόσης στο σύνολο του πληθυσμού το «πράσινο φως» από τον FDA.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε, παρά το ότι -κατά γενική ομολογία της ίδιας της Pfizer- η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατρακυλά μετά την πάροδο 6-8 μηνών.

«Εννοείται ότι θα κάνουμε όλοι την 3η δόση», λέγανε κατά τα άλλα οι Έλληνες «ειδικοί»:

loading...