Το πείραμα του νερού του Dr Masaru Emoto – ΒΙΝΤΕΟ

Το Νερό Έχει Μνήμη Και Μεταφέρει Τις Σκέψεις Μας Και Τις Προσευχές. Όπως, Εσύ Ο Ίδιος, Αποτελείσαι Από Νερό, Οι Προσευχές Σου Θα Μεταφερθούν Στον Υπόλοιπο Κόσμο, Οπουδήποτε Και Να Είσαι.”

Το Νερό, Σύμφωνα Με Το Dr Masaru Emoto, Είναι Ένας Ζωντανός Οργανισμός Που “Επικοινωνεί Κι Αισθάνεται”

Ο Dr Masaru Emoto (1943-2014) είναι ένας Ιάπωνας επιστήμονας που μελέτησε το νερό και τα “μυστήρια” του για πολλά χρόνια και κατέληξε στο συμπέρασμα πως, όχι μόνο αντανακλά το περιβάλλον του ως υλικό, αλλά και τη συνείδηση του όντος από το οποίο περιβάλλεται.
Φωτογραφίζοντας τους κρυστάλλους που δημιουργεί το νερό, παρατήρησε ότι το νερό που είχε συλλέξει από λίμνες ή ποτάμια που βρίσκονταν κοντά σε βιομηχανικές περιοχές ή μεγάλες πόλεις δημιουργούσε ασύμμετρους ή θαμπούς κρυστάλλους, ενώ αυτό από περιοχές με παρθένα εδάφη και χωρίς ανάπτυξη σχημάτισε λαμπερούς κι όμορφους εξάγωνους κρυστάλλους, παρόμοιους με αυτούς του χιονιού. Πέρα από αυτό, το οποίο μπορεί κάποιος να το θεωρήσει φυσιολογικό, χρησιμοποιώντας μπουκάλια με νερό στα οποία είχε κολλήσει σημειώματα με θετικές λέξεις και συναισθήματα όπως “αγάπη” ή “ευχαριστώ”, ή ακόμα και σε μπουκάλια προς τα οποία κάποιος ιερέας προσευχήθηκε με αγάπη κι ευγνωμοσύνη, παρατήρησε ότι οι κρύσταλλοι ήταν πολύ όμορφοι. Αντίθετα, στα μπουκάλια με λέξεις όπως “μίσος”, “θάνατος” και “ηλίθιε”, οι κρύσταλλοι ήταν δύσμορφοι κι αποκρουστικοί. Σύμφωνα με τη θεωρία του, ακόμα και το μολυσμένο νερό μπορεί να καθαριστεί και να δημιουργήσει όμορφα αποτελέσματα, όταν επιδράσουν πάνω του λέξεις αγάπης, ευγνωμοσύνης, θετικές σκέψεις κι όμορφα συναισθήματα.

Οι παρατηρήσεις του περιλάμβαναν κρυστάλλους νερού που είχαν δημιουργηθεί από:

Γραμμένες λέξεις που έδειχνε ή “έλεγε” στο νερό
Εικόνες που έδειχνε
Αναπαργωγή μουσικής
Προσευχή

Σύμφωνα με τα πειράματά του, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι η σύσταση του νερού αλλάζει ανάλογα με τον ήχο τις σκέψεις, ακόμα και τα συναισθήματά μας. Αναλογιζόμενοι πως το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 70% νερό, μπορούμε να αντιληφθούμε τη σπουδαιότητα της θεωρίας του Masaru Emoto. Μπορούμε να καταλάβουμε πόση επιρροή ασκεί πάνω μας κάθε λέξη που ακούμε ή απευθύνεται σε μας, πως διαμορφώνονται οι δικοί μας κρύσταλλοι νερού, πως επηρεάζουν τη γενικότερη υγεία και ψυχολογία μας, πόσο πληγωνόμαστε συναισθηματικά ή αντίθετα πόσο ήρεμοι κι ευτυχισμένοι νιώθουμε. Η θεωρία του συνοψίζεται στο ότι η ανθρώπινη συνείδηση έχει επίδραση στη μοριακή δομή του νερού.

Το πείραμα με το ρύζι

Χρησιμοποιώντας μαγειρεμένο ρύζι, ο Dr Emoto, γέμισε τρία βάζα με αυτό και πρόσθεσε νερό. Στο πρώτο τοποθέτησε την ταμπέλα «Ευχαριστώ!», στο δεύτερο «Είσαι ηλίθιος!» και το τρίτο το άφησε χωρίς ταμπέλα. Κάθε μέρα, για ένα μήνα, μιλούσε στο κάθε βάζο, επαναλαμβάνοντας ό,τι ήταν γραμμένο στην ταμπέλα, ενώ το τρίτο βάζο το άφησε όπως ήταν χωρίς να ασχοληθεί ξανά μαζί του. Το ρύζι με την ταμπέλα «ευχαριστώ!» άρχισε να εκπέμπει ένα δυνατό όμορφα άρωμα, το ρύζι που ήταν στο βάζο με το «είσαι ηλίθιος», έγινε μαύρο, ενώ το ρύζι που ήταν στο ουδέτερο βάζο άρχισε να σαπίζει αποκτώντας ένα πρασινο-μπλέ χρώμα, όπως αυτό της μούχλας. Κατά την άποψη του Emoto το τρίτο βάζο ήταν το χειρότερο, γιατί η αδιαφορία και η αμέλεια είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορούμε να προκαλέσουμε στο νερό, το ρύζι και κατά συνέπεια στον ίδιο μας τον εαυτό.

loading...