Bloomberg: Ποιες είναι οι δέκα πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο

 Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις είναι το κλειδί του πλούτου για τις πιο εύπορες οικογένειες του κόσμου

Σύμφωνα με την κατάταξη του Bloomberg, τρεις οικογένειες των ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις πλουσιότερες του κόσμου.

Οι πρώτες δύο, οι Walton και οι Mars, κινούνται στον χώρο των καταναλωτικών αγαθών, ενώ οι Koch που καταλαμβάνουν την τρίτη θέση, είναι περισσότερο βιομηχανική οικογένεια.

Η περιουσία των Walton ανέρχεται σε 238 δισ. δολάρια, ενώ οι Mars έφτιαξαν μια περιουσία 142 δισ. με την αυτοκρατορία τους που απαρτίζεται από προϊόντα όπως οι Milky Way, Snickers, M&M’s, Twix και οι τσίχλες Wrigley.

Μεταξύ των επιχειρηματικών αυτοκρατοριών, οι Al Saud είναι η εξαίρεση.

Η βασιλική οικογένεια που κυβερνά τη Σαουδική Αραβία είναι η πλουσιότερη οικογένεια μοναρχών στον κόσμο, κυρίως χάρη στα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της πατρίδας τους.

Η οικογένεια Ambani, ιδιοκτήτρια της Reliance Industries, είναι στη θέση 6 με περιουσία 94 δισ. δολαρίων.

Στη θέση 8 βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των γαλλικών ειδών πολυτελείας με τις επωνυμίες Hermès και Chanel. Τη διαφορά κάνουν οι Γερμανοί με διαφορετικών ειδών επιχειρήσεις:

Η οικογένεια Boehringer/Von Baumbach (θέση 10) κατέχει την φαρμακευτική Boehringer Ingelheim, ενώ η οικογένεια Albrecht (θέση 12) είναι διάσημη για το κατάστημα εκπτωτικών ειδών Aldi.

Η οικογένεια Thomson, μεγιστάνες των MME και ιδρυτές του Thomson Reuters, κατέχουν την 9η θέση στη λίστα.

GALLERY

loading...