Ο Μ.Τζόνσον Μίλησε Αρχαία ελληνικά στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ Επικαλέστηκε λόγια του Σοφοκλή (βίντεο)


 Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, τίμησε την Ελλάδα, καθώς χρησιμοποίησε τα Αρχαία ελληνικά κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την περασμένη Πέμπτη.


Ο Βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε τον κόσμο να κινητοποιηθεί για το περιβάλλον επικαλούμενος τον Σοφοκλή και είπε: «Ο Σοφοκλής είχε πει “πολλὰ τὰ δεινὰ κοὐδὲν ἀνθρώπου δεινότερον πέλει“. Ο άνθρωπος είναι “δεινός” και η λέξη “τρομακτικός” δεν είναι σωστή μετάφραση για τη λέξη “δεινός”. Αυτό που ο Σοφοκλής εννοούσε είναι ότι το ανθρώπινο είδος είναι θαυμαστό. Είναι τρομακτικό, αλλά και αξιοθαύμαστο».

O Μπόρις Τζόνσον χρησιμοποίησε την φράση από την Αντιγόνη – «πολλά είναι τα φοβερά, μα τίποτα δεν υπάρχει πιο φοβερό απ` τον άνθρωπο» – για να τονίσει πως όλοι μας είμαστε ικανοί για το κακό, αλλά και το καλό και κάλεσε την ανθρωπότητα να ωριμάσει επικαλούμενος, στη συνέχεια, τον Κέρμιτ από το Μάπετ Σόου.


Ακολούθως, ο ίδιος κάλεσε όλες τις χώρες να συμμετάσχουν στην 26η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη στα τέλη Οκτωβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :