Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ. ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ …

 Κύριοι Βουλευτές,

·      Οπωσδήποτε εξαιρετική η παραγγελία και η συμφωνία με την Γαλλία.

Παρατηρώ όμως ότι όσον ισχυρές και να είναι οι Ένοπλες μας Δυνάμεις χρειάζεται και πολιτική βούληση για εξασφάλιση της άμυνας και της ακεραιότητας της πατρίδας μας ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.  

·      Και επειδή πολλοί θα πουν ότι αυτό δεν μπορεί να αμφισβητείται υπενθυμίζω τα κατωτέρω τραγικά παραδείγματα. Όπου παρ όλον ότι είχαμε «υπεροπλία»  δεν χρησιμοποιήσαμε τις Ένοπλες μας Δυνάμεις. Πχ

Α. 1974

·      Δεν χρησιμοποιήσαμε την τότε τρομερή υπεροπλία των  phantoms μας, ώστε με έστω και 1 (ένα),   να καταστρέψουμε το προγεφύρωμα των τούρκων στο πέντε μίλι της Κερύνειας (1ο   έως 3ο  συνημμένα) . Ούτε τα υποβρύχια μας για να βυθίσουν έστω και μία βάρκα της απόβασης των τούρκων με φορτηγά.

·      Οι λόγοι γνωστοί,  που αποτελούν πλέον κοινό μυστικό (η προδοσία του «εθνάρχη» Καραμανλή).  Που δεν αξίζει να επαναληφθούν.

·      Βέβαια ο εν λόγω «εθνάρχης»,  Ελληνισμό θεωρούσε Ελληνισμό, μόνον τον εντός των Ελλαδικών συνόρων Ελληνισμό. Γι αυτό  με το μνημόνιο Πιπινέλλη που υπέγραψε για να γίνει πρωθυπουρτγός,  ανέχθηκε τη γενοκτονία με τα Σεπτεβριανά του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης. Και  ανέχθηκε το ξεπούλημα και της Κύπρου και του Ελληνισμού της, με τις Συμφωνίες Ζυριχης και Λονδίνου που επανέφεραν την τουρκία στην Κύπρο.

·      Και που τις επέβαλε  ο κατ ευφημισμό εθνάρχης Καραμανλής, απειλώντας εγκατάλειψη του Ελληνισμού της Κύπρου (4ο και 5ο συνημμένα).

 

Β. ΙΜΙΑ

Τότε είχαμε απόλυτη υπεροπλία. ‘Όμως ο «αρχιστράτηγος» της Νέας Τάξης Σημίτης γκρίζαρε πρώτα τα ΙΜΙΑ και μετά όλο το Αιγαίο. Με αποτέλεσμα να τον τιμούν σήμερα όλοι οι κατοχικοί.

 

Γ. ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ TOY ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ.

Δεν τπάρχει παράδειγμα χώρας που να ανέχεται επί έτη την καθημερινή παραβίαση του εναέριου της χώρου.

 

Δ. CASUS BELLI

Δεν υπάρχει χώρα που να μην καταγγέλλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας κτλ την εδώ και  δεκαετίες  απειλούσα Τουρκία με το casus belli σε περίπτωση  νόμιμης αύξησης των χωρικών της υδάτων.

 

Ε. ΑΛΙΕΙΑ

·      Πουθενά στον κόσμο δεν επιτρέπεται με απειλή συγκρούσεων η αλιεία τρίτων χωρών εντός των χωρικών υδάτων μιας χώρας. Ούτε υπάρχει άλλη χώρα που κατάργησε την παραίαση αυτή από έγκλημα. Και διέταξε να γίνονται μόνον συστάσεις.

·      Δυστυχώς οι «ημέτεροι» πολιτικοί εδώ και χρόνια φέρονται με πλήρη άγνοια της σοφίας του Θουκυδίδη. Και μετρέπουν τους εαυτούς τους σε στρατηγούς, ναυάρχους κτλ, χωρίς να συμβουλεύονται του ειδήμονες Έλληνες Στρατιωτικούς.

Δρ Ευριπίδης Μπίλλης

loading...