ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑΣ ΣΕ ΝΕΑΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ


Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 16 ΕΩΣ 24 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ!!!
Η μυοκαρδίτιδα έχει αποδειχθεί ότι είναι μία από τις πιο συχνές παρενέργειες στους νεότερους άνδρες. Μια μελέτη στο Ισραήλ είχε ήδη δείξει στα τέλη

Μαΐου ότι οι νεαροί άνδρες ηλικίας 16 έως 24 ετών έχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν τότε επιβεβαιώνονται τώρα και σε άλλες χώρες.

Η έκθεση που υποβλήθηκε στο ισραηλινό Υπουργείο Υγείας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι 1 στους 3000 έως 6000 άνδρες ηλικίας 16 έως 24 ετών που έλαβαν το “εμβόλιο” εμφάνισαν τη σπάνια αυτή ασθένεια. Ωστόσο, οι περισσότερες περιπτώσεις ήταν ήπιες και υποχώρησαν μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η Βρετανική Επιτροπή Εμβολιασμών απορρίπτει επομένως τον εμβολιασμό των εφήβων, επειδή οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι δεν μπορούν να εκτιμηθούν. Το ποσοστό επιβίωσης ενός έτους της “οξείας μυοκαρδίτιδας” στα παιδιά είναι 96%- μετά από 5 χρόνια, το 25% αποβιώνει ή χρειάζεται μεταμόσχευση καρδιάς σύμφωνα με αυτές τις μελέτες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :