Ενδείξεις σόκ και δέους !

 Τα προβλήματα συσσωρεύονται και κλιμακώνονται στις τρεις μεγάλες οικονομικές περιοχές του πλανήτη, στις Η.Π.Α., στην Κίνα και στην ΕΕ – ενώ η Ευρωζώνη δεν είναι βιώσιμη, όσο και αν γίνονται προσπάθειες διατήρησης της. 

Την ίδια στιγμή, οι τιμές των βασικών τροφίμων, των πρώτων υλών και της ενέργειας συνεχίζουν την ξέφρενη ανοδική τους πορεία – θυμίζοντας σε κάποιο βαθμό τη δεκαετία του 1980, η οποία ξεκίνησε το 1971 με την έξοδο των Η.Π.Α. από τον κανόνα του χρυσού, ακολούθησε η υποτίμηση του δολαρίου, το πετρελαϊκό σοκ, ο υπερπληθωρισμός και η μεγάλη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed που οδήγησε, μεταξύ άλλων, στη χρεοκοπία κράτη της Λατινικής Αμερικής. 

Στα πλαίσια αυτά η Ελλάδα, η οποία μαστίζεται από πολλά προβλήματα, με μία κυβέρνηση δυστυχώς πολύ κατώτερη των περιστάσεων, είναι ασφαλώς η πλέον ανοχύρωτη χώρα του πλανήτη – γεγονός που σημαίνει πως πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, όσον αφορά τον τρόπο ζωής μας, ευχόμενοι να μην ξεσπάσει η αναμενόμενη προ πολλού καταιγίδα των καταιγίδων.

loading...