Η ΠΕΙΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ: 35.000.000 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ !!!
Μόνο αυτό το καλοκαίρι, πάνω από 35 εκατομμύρια άνθρωποι δεν είχαν επισιτιστική ασφάλεια, σύμφωνα με μια έρευνα του Αυγούστου που διεξήχθη από την Υπηρεσία Απογραφών των ΗΠΑ. Το πρόβλημα είναι χειρότερο για τους μαύρους και Λατινοαμερικανούς που είχαν περισσότερες από δύο φορές περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με τους λευκούς ενήλικες να αναφέρουν ότι δεν είχαν αρκετό φαγητό, δείχνει μια ανάλυση από το Κέντρο Προϋπολογισμού και Προτεραιοτήτων.
Περισσότεροι Αμερικανοί δυσκολεύονται να βάλουν φαγητό στο τραπέζι τους, αφότου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ολοκλήρωσε τις πληρωμές ανεργίας και το Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Διατροφικής Βοήθειας (SNAP) την περασμένη εβδομάδα και το Κογκρέσο δεν σχεδιάζει να εγκρίνει περισσότερα μέτρα αρωγής.

Η χρηματοδοτική ενίσχυση ήταν απαραίτητη για εκατομμύρια Αμερικανούς, καθώς προσπαθούσαν να ξεπεράσουν την πανδημία Covid-19 και τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης.

Περίπου 11 εκατομμύρια άνθρωποι λάμβαναν επίδομα ανεργίας 600 δολάρια την εβδομάδα, σύμφωνα με την οικονομική ερευνητική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου Oxford Economics. Ωστόσο, μετά τις περικοπές, περίπου 8,9 εκατομμύρια άνθρωποι δεν θα είναι σε θέση να λάβουν επιδόματα ανεργίας, ενώ άλλα 2,1 εκατομμύρια είδαν περικοπές των επιδομάτων τους κατά 300 δολάρια την εβδομάδα.

Τα πακέτα που θέσπισε το Κογκρέσο νωρίτερα αυτό το έτος βοήθησαν εκατομμύρια Αμερικανούς να πληρώσουν για τρόφιμα, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και ενοίκια, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Εργασίας των ΗΠΑ, καθώς ένας στους τέσσερις Αμερικανούς εργάτες εξαρτιόταν από βοήθημα ανεργίας κατά τη διάρκεια της επιδημίας του Covid, όπως δείχνει μια έκθεση από το Ίδρυμα Century της Νέας Υόρκης.

Παρότι η κυβέρνηση του Προέδρου Μπάιντεν ενέκρινε μια μόνιμη αύξηση της διατροφικής βοήθειας τον Αύγουστο σε περίπου $11 περισσότερο ανά άτομο κατά μέσο όρο, ειδικοί ανέφεραν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αντισταθμιστεί η διακοπή άλλων οφελών.


ΠΗΓΗ
https://www.imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :