Έτσι “ηττήθηκαν” οι ΗΠΑ στην οπιούχα άβυσσο του Αφγανιστάν. Η αλήθεια που δεν σας λένε.

 Το μόνο πράγμα που δεν πείραξαν οι Αμερικάνοι κατά την εισβολή τους στο Αφγανιστάν πριν 20 χρόνια , ήταν τις τεράστιες εκτάσεις παραγωγής οπίου ( ηρωίνης ) . ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ  ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ. Στην 1η 10ετία μετά την εισβολή , η εμμονή» των ΗΠΑ σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις είχε ως αποτέλεσμα να αναθέσει τον πόλεμο για τα ναρκωτικά σε άλλους , με τα παρακάτω αποτελέσματα.

 Οκτώ χρόνια μετά την εισβολή (2009), μελέτη του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ειρήνης διαπίστωσε, ότι οι Ταλιμπάν είχαν ήδη 50 εργαστήρια ηρωίνης στο έδαφος της χώρας, ήλεγχαν το 98% των χωραφιών της παπαρούνας και μάζευαν 425 εκατομμύρια δολάρια σε «φόρους» από την κυκλοφορία του οπίου. Η παραγωγή όπιου δηλαδή είχε καταστεί κεντρικό στοιχείο στην επιβίωση των Ταλιμπάν. Στοιχείο που ΚΑΝΕΙΣ δεν πείραξε.

Μόνο στην αφγανική επαρχία Χελμάντ ( σύμφωνα με τον στρατηγό Τζον Νίκολσον που διετέλεσε διοικητής των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν ) παράγεται το 10% της παγκόσμιας ζήτησης οπίου, το οποίο μετατρέπεται σε ηρωίνη και εξασφαλίζει το 60% της χρηματοδότησης των Ταλιμπάν.

Το 2016  παρατηρείτε δραματική επέκταση της καλλιέργειας παπαρούνας οπίου από λιγότερο από 8.000 εκτάρια το 2001, σε 200.000 εκτάρια σύμφωνα με την έκθεση του ειδικού επιθεωρητή του Πενταγώνου για την ανασυγκρότηση του Αφγανιστάν, Τζον Σόπκο.

Στα τέλη του 2017 τo όπιο παραμένει η πιο επικερδής καλλιέργεια της χώρας, αξίας περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως και προσφέρει έως 411.000 θέσεις, ( σύμφωνα με την ίδια έκθεση ) την οποία επιβεβαιώνουν  δορυφορικές εικόνες ,που δείχνουν  ότι η παραγωγή του οπίου αυξήθηκε σε 5.600 τόνους (κατά 43%)

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2016, οι κυβερνητικές δυνάμεις υποχώρησαν από την Musa Qala και το Khan Neshin ( της επαρχίας  Χελμάντ ), αφήνοντας στους Ταλιμπάν τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της επαρχίας και , της παραγωγής οπίου .Η αντεπίθεσή τους είχε ξεκινήσει .

Τα ένοπλα τμήματα των Ταλιμπάν αποτελούντα επί το πλείστον, από έφηβους  Κάθε άνοιξη νέες «φουρνιές» τέτοιων εφήβων στρατολογούνται από τους Ταλιμπάν στα φτωχά χωριά με μισθό 300-400 δολάρια το μήνα.  Οι Ταλιμπάν χρειάζονται περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια μόνο για μισθούς και μόνο για να πληρώνουν τον στρατό των 30.000 μαχητών τους για μία πολεμική «περίοδο». Με συνολικό προϋπολογισμό που προσεγγίζει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως, το κόστος του 20ετούς πολέμου αγγίζει σχεδόν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια για την οργάνωση του οπίου. Από πού, λοιπόν, θα μπορούσαν να κερδίζουν οι Ταλιμπάν ένα δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο, σε μια άνυδρη, ξερή γη, με διαλυμένη παραγωγική βάση, εκτεταμένη εξαθλίωση και διεφθαρμένο κρατικό τομέα και σε μια χώρα υπό ΝΑΤΟ- ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ κατοχή;

Πως έφτασαν στο σήμερα , αναγκάζοντας κυβερνητικές δυνάμεις , ΝΑΤΟ και ΗΠΑ σε άτακτη υποχώρηση ;

Την απάντηση ήδη την ξέρετε;

Αυτό όμως που δεν ξέρετε ακόμα είναι , ποιες Φαρμακοβιομηχανίες βρίσκονται πίσω από την ζήτηση “παπαρούνας” και τι σχέση έχουν με την παγκόσμια παραγωγή Εμβολίων κατά της Covid- 19

Συνεχίζεται ….

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ 

loading...