ΤΟΝ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

Τον υβριδικό πόλεμο στην αυθεντική του μορφή εφάρμοσαν οι Έλληνες του μεσαίωνα, και με την χρήση δύο παγκόσμιων υπερόπλων επιβίωσαν και στην συνέχεια μεγαλούργησαν. Την σύγχρονη εποχή καθηγητές και ειδικοί αναλυτές, εδώ και αρκετά χρόνια ομιλούν περί υβριδικού πολέμου. Πως θα απαλλαγούν οριστικά οι Έλληνες από τις δυνάμεις κατοχής, τα παράνομα εμβόλια, την οικονομική κατάρρευση και τους εισβολείς.

Ορθοδοξία-Γεωστρατηγική και ιστορία. Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος ([email protected]).

Από τακτικές υβριδικού πολέμου γνώριζαν και οι αρχαίοι Έλληνες οι οποίοι τον συνδύαζαν με τον συμβατικό.

Τα είδη υβριδικού πολέμου είναι η σεξουαλική διαφθορά-Διονυσιακός πολιτισμός, η τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα, ο πληροφοριακός-διαδικτυακός, πολιτικός, οικονομικός, κοινωνικός πόλεμος, Ακόμη είδη υβριδικού πολέμου είναι ο κυβερνοπόλεμος, ο ανταρτοπόλεμος, οι οικονομικοί εκβιασμοί, οι εξεγέρσεις, η προπαγάνδα, ο πνευματικός, ο πολιτιστικός και ο ψυχολογικός πόλεμος.

Οι μορφές αυτές πολέμου όπως και ο συμβατικός πόλεμος, εξαρτώνται σημαντικά από την παιδεία, το ηθικό υπόβαθρο και την ανάπτυξη της τεχνολογίας , προσδίδοντας πλεονεκτήματα στην μία ή την άλλη πλευρά εμπόλεμη πλευρά, ανάλογα με τον βαθμό εφαρμογής.

Ο υβριδικός πόλεμος αποτελεί τον συνδυασμό τεσσάρων ή περισσοτέρων μορφών πολέμου.

Από γεωστρατηγικής απόψεως στην σύγχρονη εποχή, πόλεμο έχουμε όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη, από το ΝΑΤΟ που εκπροσωπεί την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων.

Οι πολεμικές επιθέσεις και ενέργειες δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές, με την παραδοσιακή έννοια, αλλά μπορεί να είναι πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές και πνευματικές. Η επίθεση από κράτη της “συμμαχίας”, από την νέα τάξη πραγμάτων μπορεί να εκδηλωθεί, με οικονομική μορφή (χρεοκοπία, δάνεια, μνημόνια), είτε με εμπρησμούς στα δάση, ή στους οικισμούς με καταστροφές-καταρρεύσεις σπιτιών και με νεκρούς.

Εντούτοις οι ισχυρότερες-φοβερότερες επιθέσεις που
δεχτήκαμε, ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα.

Η Ελλάδα υπέστη όλες τις μορφές του σύγχρονου πολέμου, για να την υποτάξουν να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, ώστε μετά από τόσους αιώνες, να μην τους είναι πλέον εμπόδιο στην δημιουργία του πολυπόθητου παγκόσμιου κράτους. Επίσης μας κατέκτησαν για να κλέψουν τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της γεωστρατηγικής μας θέσεως. Στην Ελλάδα, για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά γίνεται πόλεμος, χωρίς όμως τα παραδοσιακά όπλα.

Έχουμε κανονικά νεκρούς από τον πόλεμο, όμως αυτή την φορά δεν είμαστε αντιμέτωποι με όπλα, άρματα, αεροπλάνα, πλοία κλπ. Οι πανάρχαιοι εχθροί άλλαξαν τα μέσα του πολέμου και μετέφεραν τα πεδία των μαχών σε άλλα επίπεδα. Οι μάχες γίνονται σε πνευματικό, ηθικό, κοινωνικό, οικονομικό, και διαδικτυακό επίπεδο.

Αυτό το έκαναν διότι διαπίστωσαν επί τόσους αιώνες ότι είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις ολοκληρωτικά τους Έλληνες. Δημιουργοί του υβριδικού πολέμου ήταν οι Έλληνες του μεσαίωνα, οι οποίοι με όπλα την Ορθοδοξία και τον πολιτισμό κέρδισαν την ελευθερία τους, χωρίς να χρειαστεί να πολεμήσουν.

Οι Έλληνες του μεσαίωνα δημιούργησαν τον υβριδικό πόλεμο και βγήκαν νικητές κατά την πρώτη πολεμική αντιπαράθεση με την νέα τάξη πραγμάτων-Εωσφορισμό αξιοποιώντας τα δύο μεγαλύτερα όπλα του Ελληνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ARISVINEWS

loading...