Χαιρετισμός για την ρωσική πρωτοβουλία στην Κύπρο.
Του Παναγιώτη Αποστόλου*

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου*
Το ελληνικό κράτος έχει επικρατήσει να το διοικεί μια πολιτική κάστα “μαυρογιαλούρων” που δεν θέλει ποτέ να μάθει από τα λάθη του και τις παραλήψεις του.

Αυτό το επιτελικό κράτος “έκαψε” για άλλη μια φορά την Ελλάδα! Αυτό το άνευρο κράτος, των δημοσίων υπαλλήλων, της ραστώνης και της ανεμελιάς κατηγορείται πως καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια από “φίλους” και “συμμάχους”.

Που άλλοι ανταποκρίθηκαν, όπως οι Ρώσοι, που παρ΄ ότι γνωρίζουν πως στο άκουσμα του ονόματος του Βλαδίμηρου Πούτιν και μόνο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός βγάζει σπυράκια, και άλλοι μας γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη, όπως οι Γερμανοί, που φημίζονται για την ανθελληνικότητά τους!

Ωστόσο, η Ρωσία ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε το ζήτημα των μονομερών ενεργειών της Τουρκίας στην Κύπρο να έλθει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Μια ρωσική πρωτοβουλία για την Κύπρο που χαιρέτισαν με την υπογραφή τους, συνυπογράφοντας το κείμενο αυτής της πρωτοποριακής πρωτοβουλίας του πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης και προέδρου του κόμματος “Αλληλεγγύη Ανέργων Δίκαιη Ελλάδα” Γαβρήλου Αβραμίδη, πολλές προσωπικότητες!

Η επιστολή απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και έχει ως εξής:

«Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία Σας για το κυπριακό ζήτημα και εκφράζουμε την ευαρέσκεια μας.

Με την ευκαιρία του εορτασμού φέτος των 200 χρόνων από την έναρξη του αγώνα της εθνικής μας ανεξαρτησίας και την ανακήρυξη του 2021, στη χώρα σας, ως αφιερωματικού έτους ιστορίας Ελλάδας - Ρωσίας, θέλουμε να τονίσουμε, πως οι Έλληνες νοιώθουμε ευγνωμοσύνη, για την σημαντικότατη συμβολή της Ρωσίας στον αγώνα απελευθέρωσης της χώρας μας από την οθωμανική κυριαρχία.

Υποστηρίζουμε την εμπνευσμένη πρότασή Σας για αντικατάσταση του υφιστάμενου αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων της Κύπρου, με εγγυήσεις ασφαλείας του ΟΗΕ. Το κυπριακό είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής και η πρότασή Σας ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση των αποικιακού χαρακτήρα εγγυήσεων των συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου.

Εκτιμούμε την ξεκάθαρη θέση Σας με την οποία χαρακτηρίζετε απαράδεκτες τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, που παραβιάζουν τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ελπίζουμε να υιοθετήσουν και τα άλλα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη σαφή και δημιουργική θέση Σας. Θεωρούμε πως είναι πολύ σημαντικό τα ψηφίσματα για το κυπριακό ζήτημα να υπαχθούν στο κεφάλαιο 7 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.

Με κοινή μας δήλωση που θα ακολουθήσει θα καλέσουμε τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου, να αγκαλιάσουν την σπουδαία και καινοτόμα πρωτοβουλία Σας.

Μια Κύπρος ενιαία, χωρίς ξένες στρατιωτικές βάσεις, με μια διεθνή νομική προσωπικότητα, μια κυριαρχία, χωρίς στρατό κατοχής και εποίκους, μπορεί να αποτελέσει μια βιώσιμη και δίκαιη λύση στο κυπριακό ζήτημα.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,

Ελπίζουμε πως η ριζοσπαστική πρωτοβουλία Σας και η εμπνευσμένη Σας πρόταση για το θέμα της Κύπρου να διευρυνθεί σε κάθε περίπτωση αδικίας και μη εφαρμογής αποφάσεων του ΟΗΕ, ώστε το Συμβούλιο Ασφαλείας να καθίσταται αυτοδίκαια εγγυητής όλων των αποφάσεων που δεν εφαρμόζονται, για να μην έχει ο ΟΗΕ το τέλος της Κοινωνίας των Εθνών, η οποία από έλλειψη τέτοιων εμπνευσμένων προτάσεων δεν κατάφερε να αποτρέψει τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με εξαιρετική τιμή»!

Την επιστολή όπως σας ανέφερα υπογράφουν αρκετές προσωπικότητες, όπως οι Βαλέριος Δανιηλίδης, δημοτικός σύμβουλος Λευκωσίας, Μανώλης Καλλιγιάννης, πρόεδρος Κόμματος Φιλελευθέρων, Γιάννης Καρακώστας, αντιστράτηγος εα, πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Κατσίκης, πρώην βουλευτής Αττικής, Γεώργιος Κόκκας, πρόεδρος Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας, Γιάννης Κοντογιάννης, πρόεδρος κόμματος ΑΜΕΑ, Λευτέρης Κωνσταντινίδης, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης, επικεφαλής Κινήματος Αξιοπρέπειας, Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλευτής Κοζάνης, επικεφαλής κινήματος Μέτωπο Νίκης, Κλημέντιος Μπαλαμπανίδης, εκπρόσωπος κινήματος Ελληνορωσική Συμμαχία, Νικόλαος Νικολόπουλος, πρώην βουλευτής, πρώην υφυπουργός, πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Μαρίνος Ουζουνίδης, πρώην βουλευτής Έβρου, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος κόμματος Νέα Πολιτική – Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης, Αλέξιος Παπαδόπουλος, πρόεδρος Επανίδρυσης Πατριωτικό – Μεταρρυθμιστικό Κόμμα, Γρηγόρης Πέτρου, Γενικός Γραμματέας Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος, Γεώργιος Σύρπης, πρόεδρος της πολιτικής παράταξης Κίνημα Ελευθερία, Βάκης Τσιομπανίδης, πρόεδρος Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, Γενικός Γραμματέας Αναπτυξιακού Κόμματος Ελλήνων Αποδήμων (ΑΚΕΑ), Παύλος Χρήστου, πτέραρχος εα, πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Φίλων Κριμαίας, Γενικός Γραμματέας Ελληνορωσικού Συνδέσμου!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :