ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ






ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ*

 Οι γενιές που προηγήθηκαν της δικής μας αντιμετώπιζαν τις ελλείψεις των βασικών αγαθών επιβίωσης με Αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό τους. Η ευημερία της Ελληνικής Κοινωνίας στηριζόταν στις ζεστές ανθρώπινες σχέσεις που ανέπτυσσαν οι κάτοικοι μεταξύ τους. Έδειχναν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους προς τον διπλανό τους με προσφορά από το υστέρημά τους.

Αλληλεγγύη (αλληλο+εγγύη=ενέχυρο) σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι δημιουργούν κοινές υποχρεώσεις ή ευθύνες μεταξύ τους, τις οποίες εκπληρώνουν. Εννοείται πως είναι πιο δύσκολο για τον καθένα να αντιμετωπίσει τα αναπάντεχα προβλήματα, ενώ με Αλληλεγγύη μικραίνει το βάρος και η ψυχή γαληνεύει. Έτσι η ζωή αποκτά νόημα και επιτυγχάνεται αίσιο αποτέλεσμα με λιγότερες απώλειες, όπως έκαναν οι Σοφοί πρόγονοί μας.

Αναμνήσεις από τις καλές εποχές που ζήσαμε και μπορούμε να τις επαναφέρουμε. Αρκεί να ενδιαφερθούμε για τον διπλανό μας, να μοιραστούμε τις ανάγκες του, γεμίζοντας τις μπαταρίες μας με δύναμη. Αρκεί να εστιάσουμε την προσοχή μας στην δυστυχία των συνανθρώπων μας, που χρειάζονται την στήριξή μας. Αρκεί η προσφορά μας, που επιστρέφει σε μας και αποκρούει την παγωνιά της ψυχής μας. Κάνε το καλό… και η ανταμοιβή του θα γεμίσει την ψυχή σου αγαλλίαση.

Σήμερα είναι αναγκαίο όσοι Έλληνες κρατούν την κοινωνία στα πόδια της και δοκιμάζονται σκληρά από τις εξαγγελίες της ανάλγητης Κυβέρνησης, να αναπτύξουν συντροφικές σχέσεις αλληλοϋποστήριξης. Με ειλικρινή συνεργασία να μοιραστούν τις απρόσμενες στερήσεις, για να τις βιώνουν με τον λιγότερο πόνο. Γιατί όταν είναι κανείς μόνος, θολώνει η κρίση του και μπλοκάρει η σκέψη του. Μα με την στήριξη ενός ανθρώπου δίπλα του, αμέσως αναθαρρεί και αναλαμβάνει δράση.   

Αν αντιδράσουμε ενωμένοι στην υποφαινόμενη γενοκτονία μας, οι εμπνευστές της παγκοσμιοποίησης θα καταλάβουν τι εστί Ελληνική ψυχή, παίρνοντας το μάθημά τους από τον Άνθρωπο. Έτσι θα αναπτερωθεί το ηθικό μας και θα τους εξαφανίσουμε από προσώπου γης. Στην απειλή εξαφάνισης της Φυλής μας, η έμπρακτη απάντησή μας είναι: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

loading...